Tips & triks

4 tips for et sunnere 2023

Mange synes det er vanskelig å vite hvor man skal begynne i forhold til hva man skal spise, hvilke kosttilskudd man trenger etc. Da kan du ta turen innom en av våre Kinsarvik Naturkost butikker for å få den veiledningen og hjelpen du trenger!

1. Drikk mer vann

Kroppen kan ikke lagre vann, derfor trenger vi påfyll hver dag for å erstatte væsketap fra lunger, hud, urin og avføring. Mengden vi trenger, avhenger av hvor store vi er, forbrenningen vår, klimaet vi oppholder oss i, maten vi spiser og aktivitetsnivået. Om du sliter å få i deg nok væske igjennom dagen kan det være lurt å alltid ha en vannflaske i vesken som holder vannet ditt kaldt og friskt.

2. Start dagen med frokost

Frokost er dagens første og kanskje viktigste måltid. Frokosten skal gi deg energi til å komme i gang på jobb eller skole, og gjøre deg klar til å løse dagens første oppgaver. Frukt og grønnsaker passer glimrende til frokost og kan bidra til å øke lysten til å spise et godt morgenmåltid.

3. Få i deg nok vitaminer og mineraler

Vitaminer og mineraler er nødvendig for at prosesser i kroppen skal fungere normalt. Derfor vil kosttilskudd ha en gunstig effekt på kroppen om man av ulike grunner ikke får tilført nok viktige næringsstoffer fra kostholdet. Et godt eksempel på stoffer mange ikke får nok av, er fettsyrer som omega-3 og vitamin-D i vinterhalvåret.

4. Ta sunnere valg

Noen grep kan gjøre kostholdet ditt sunnere. Forsøk å variere kostholdet og spis rikelig av grønnsaker, frukt og bær, grove kornprodukter, bønner, linser, erter og fisk. Begrens inntaket av rødt kjøtt, bearbeidet kjøtt, salt og sukker. Velg magre
meieri- og kjøttprodukter framfor fete.