Oppskrifter / Bakst

Middels
45 minutter
10 porsjoner

Saftig glutenfrie brownies

Her får du oppskriften på saftige mørke brownies med valnøtter. Denne er nydelig med en kopp kaffe eller te. Lag gjerne kaken en dag i forkant til besøk, da den er enda bedre om den får godgjøre seg i kjøleskapet over natten.

Ingredienser

Ingredienser

230 gram økologisk smør
3 økologiske egg

Ekstra

Slik gjør du

1. Smelt smør på lav varme, og ha i sjokolade og vaniljesukker. Rør godt til alt er smeltet sammen.

2. Ha i sukker og lønnesirup, rør godt og la det avkjøles nok til at eggene ikke koagulerer.

3. Når det er kjølig nok rører du inn egg, en av gangen.

4. Ha deretter i quinoamel, bakemiks og valnøtter om du ønsker det. Spar gjerne en neve valnøtter til å strø på toppen før kaken går inn i ovnen.

5. Stek kaken på 170 grader i cirka 20-25 minutter. Den skal være stekt på toppen og mykere inni. Husk at den stivner litt etter den kommer ut av ovnen.

Oppbevares i kjøleskapet.

Oppskrift og bilde hentet fra Helios.

Oppskriftskreatør: Silje Feiring / Spoon.no

Ingredienser

Tony's Chocolonely mørk sjokolade 70% 50 g
kr 35
+
Helios vaniljepulver
kr 127.2
+
kr 99
+
kr 95.2
+
kr 95.2
+
kr 71.2
+

Ekstra

kr 60.8
+

Total kr