Tips & triks

10 grunner til å ha kokosolje i hus

10 grunner til å ha kokosolje i hus

Kokosolje er kanskje ikke noe du forventer å finne på et norsk kjøkken, men i de siste årene har denne allsidige oljen blitt mer og mer populær. Og det er ikke rart, den er god for mange ting, både matlaging og hudpleie. Her får du ti gode grunner til at du bør ha kokosolje hjemme!

1. Sminkefjerner

Kokosolje er en fantastisk sminkefjerner som fjerner øyesminke på et blunk! Gni litt olje på en bombullspad og få fjernet alle restene av maskara!

2. Deodorant

Visste du at kokosolje er et naturlig middel mot svettelukt? Bland inn litt natron, eller bakepulver i kokosoljen, og hold deg velduftende hele dagen, helt uten aluminium og andre stoffer!

3. Hårkur

Hva er vel bedre enn mykt og tykt hår? Kokosolje kan brukes som hårkur. La det være i håret i en time eller over natten, og lokkene dine blir silkemyke og full av fukt. Skyll ut med shampoo, gjerne to runder. Kokosolje motvirker flass, da den innholder laurinsyre, som er sopp-og bakteriedrepende.

4. Matlaging

Kokosolje er en optimal matolje på grunn av sitt høye innhold av mellomlange fettsyrer, og den tåler lys og varme uten å bli ødelagt. Den fantastiske smaken og egenskapenes gjør at den kan erstatte andre fettkilder i baking, steking og på brødskiven. Perfekt og ha i smoothies og shakes!

5. Bodyscrub

Kokosolje er en god base å bruke i skrubber du lager selv. Bland oljen med sukker, kaffegrut eller himalayasalt, og skrubb huden i dusjen for et silkemykt resultat.

6. Munnskyll

Kokosolje har antibakterielle egenskaper som gjør at den fint kan brukes som munnskylling, da den fjerner bakterier i munnen, hjelper mot dårlig ånde og gule tenner, Ta en teskje kokosolje og ha det i munnen i 2-3 minutter.

7. Hodelus

Kokosolje kan brukes som et naturlig og effektivt middel mot lus. Gni kokosolje inn i håret slik at alt dekkes, ta på en dusjhette og la den være på over natten. Kokosolje bruker noen timer på å ta knekken på lusen.

8. Fuktighetskrem

Kokosolje er perfekt for å gi fuktighet til huden, kan smøres over hele kroppen, inkludert ansiktet. Smør kokosolje på kroppen rett etter at du har dusjet, da er porene åpne, og oljen vil absorbere bedre inn i huden.

9. Lindrer solbrenthet

Dersom du er solbrent, smør den brente huden inn med kokosolje for en lindrende effekt.

10. Myke hender og neglebånd

Dersom neglebåndene dine er tørre og flisete, kan du påføre oljen to ganger daglig. Kokosoljen vil styrke og gi fuktighet til huden.

Som du ser er det ikke bare smoothien din som har godt av en dasj kokosolje. Ikke bare er det et flott fuktighetsmiddel, men også et fint kjerringråd til lus og solbrenthet. Har du ikke kokosolje i hjemmet ditt enda? Da kan du finne din kokosolje her!