Pavlova i glass med friske bær og krem - Kinsarvik Naturkost

Pavlova i glass med friske bær og krem

Middels
60 minutter
4 porsjoner

Pavlova I glass er superenkelt å lage, ikke minst smaker det himmelsk. Desserten passer perfekt til 17. mai feiringen eller på en varm sommerdag. Det sprø kombinert med de søte bærene gir desserten en deilig frisket. Det gir også en uslåelig kombinasjon av ulike teksturer av myk og sprø. 

Ingredienser En klype salt
100g sukker
2 eggehviter
Dette har du kanskje hjemme 2 dl kremfløte
Slik gjør du

Marengs Bunn

  1. Sett på steikeovnen, under og over varme på 130 grader. 
  2. Pisk eggehvitene med en klype salt til de er stive. Fortsett å piske mens du heller sukker i litt om gangen. Pisk til marengsen er stiv og hvit. Er du usikker på om massen er stiv nok? Et lite tips er å holde bollen opp-ned, uten at massen faller ut.
  3. Bruk en skje til å lage runde små bunner med marengs på et bakebrett med bakepapir. Sett brettet i forvarmet stekeovn og stek i 30-40 minutter. Ta margens ut av ovnen og la de avkjøles helt på en rist.

Montering

  1. Finn frem glass til servering.
  2. Legg marengsen i bunnen av glassene og ha over den piskede kremen.

Server og nyt!

Flere artikler

Vegansk Pavlova - Kinsarvik Naturkost
Pavlova er blitt en tradisjon på 17 mai i mange norske husstander. Marengs strukturen er sprø på utsiden med en myk innside. Toppet med syrlige og friske bær på en søt og fyldig vaniljekrem. Slik kan du gjøre en vegansk variant av denne klassikeren.