Lett, frisk og full av smak – denne grønne sommersalaten er perfekt som tilbehør til grillmat, som en lett lunsj eller et fargerikt innslag på sommerbordet. Sprø eple og agurk balanseres av sødmen fra tørkede tranebær og agavesirup, mens valnøtter og feta gir både crunch og kremet fylde. Toppet med en enkel vinaigrette med eplecidereddik og sennep, blir dette en salat du vil lage igjen og igjen gjennom hele sommeren!
1 pose økologisk blandet salat eller babyspinat
1 grønt eple, i tynne skiver
½ rødløk, i tynne skiver
½ agurk, skivet eller i bånd
1 håndfull tørkede tranebær
1 håndfull valnøtter
50 g fetaost eller vegansk alternativ (valgfritt)
1 ss hampfrø (valgfritt)
Dressing:
3 ss eplecidereddik (ufiltrert)
1 ss dijonsennep
1 ss agavesirup
4 ss extra virgin olivenolje
En klype keltisk havsalt
Nykvernet sort pepper, etter smak