Sommersalat med tranebær, valnøtter og eplecider-vinaigrette - Kinsarvik Naturkost

Sommersalat med tranebær, valnøtter og eplecider-vinaigrette

Enkel
15 minutter
4 porsjoner

Lett, frisk og full av smak – denne grønne sommersalaten er perfekt som tilbehør til grillmat, som en lett lunsj eller et fargerikt innslag på sommerbordet. Sprø eple og agurk balanseres av sødmen fra tørkede tranebær og agavesirup, mens valnøtter og feta gir både crunch og kremet fylde. Toppet med en enkel vinaigrette med eplecidereddik og sennep, blir dette en salat du vil lage igjen og igjen gjennom hele sommeren!

Ingredienser Salat:
1 pose økologisk blandet salat eller babyspinat
1 grønt eple, i tynne skiver
½ rødløk, i tynne skiver
½ agurk, skivet eller i bånd
1 håndfull tørkede tranebær
1 håndfull valnøtter
50 g fetaost eller vegansk alternativ (valgfritt)
1 ss hampfrø (valgfritt)

Dressing:
3 ss eplecidereddik (ufiltrert)
1 ss dijonsennep
1 ss agavesirup
4 ss extra virgin olivenolje
En klype keltisk havsalt
Nykvernet sort pepper, etter smak
Slik gjør du
  1. Skyll og tørk salaten, og ha den i en stor bolle.
  2. Tilsett eple, rødløk, agurk, tranebær og valnøtter.
  3. Smuldre fetaosten over (hvis du bruker det), og strø over hampfrø.
  4. Visp sammen alle ingrediensene til dressingen i et lite glass til den er jevn.
  5. Hell dressingen over salaten rett før servering, og bland godt.

Flere artikler

Pavlova i glass med friske bær og krem - Kinsarvik Naturkost
Pavlova I glass er superenkelt å lage, ikke minst smaker det himmelsk. Desserten passer perfekt til 17. mai feiringen eller på en varm sommerdag. Det sprø kombinert med de søte bærene gir desserten en deilig frisket. Det gir også en uslåelig kombinasjon av ulike teksturer av myk og sprø.