1. Forvarm ovnen til 180C og lag en muffinsform.
2. Kombiner melk og eplecidereddik i en kopp. La det sitte noen minutter (til det stivner).
3. Dryss gjæren jevnt over den varme blandingen og la stivne i 1 minutt.
4. I en stor bolle kombinerer du alle de tørre ingrediensene: mel, sukker, bakepulver, kakaopulver og salt. Bland godt.
5. Tilsett olje, moset banan, vaniljeekstrakt og blandingen av melk og eddik i bollen med tørre ingredienser. Bland til det er godt blandet.
6. Fyll muffinsformen/formene med røren. Stek i ca 20-25 minutter. Avkjøl helt før du tilsetter frostingen.
Frosting:
1. Ha myknet smør i en bolle, tilsett en teskje vaniljeekstrakt og pisk med den elektriske mikseren på middels hastighet.
2. Tilsett siktet melis og svart kakaopulver. Pisk til det er godt blandet.
3. Hvis blandingen er for tykk, tilsett litt melk. Hvis den er for tynn, tilsett litt mer melis.
4. Pynt cupcakes med frosting, eller oppbevar i kjøleskapet.