Veganske kanelsnurrer - Kinsarvik Naturkost

Veganske kanelsnurrer

Enkel
90 minutter
8 porsjoner

Supermyke og deilige veganske kanelsnurrer kan lages på 1,5 time! Lastet med kanelsukker klebrig godhet og toppet med himmelsk glasur. Du vil ikke tro hvor store og luftige de er!

Ingredienser 480 ml havremelk
115 g vegansk smeltet smør
50 sukker
1 pakke tørrgjær
690 g hvetemel
1 ts salt
Slik gjør du

1. Gni sjenerøst to runde kakeformer med vegansk smør.

2. I en stor bolle, visp sammen havremelk, smeltet smør og sukker. Blandingen skal være akkurat passe varm, og registreres mellom 37-43˚C). Hvis den er varmere, la den avkjøles litt.

3. Dryss gjæren jevnt over den varme blandingen og la stivne i 1 minutt.

4. Tilsett 690 g mel og 1 ts salt til melkeblandingen og bland med en tresleiv til den er så vidt blandet.

5. Dekk bollen med et håndkle eller plastfolie og sett på et lunt sted til heving i 1 time.

6. Forvarm ovnen til 180˚C.

7. Etter 1 time skal deigen ha nesten doblet størrelsen.

8. Fjern håndkleet og tilsett en ekstra 95g mel og salt. Rør godt, og vend deretter ut på en godt melet overflate.

9. Elt deigen lett, tilsett mer mel etter behov, til deigen akkurat mister sin klebrighet og ikke fester seg til overflaten.

10. 
Kjevle deigen ut til et stort rektangel, ca 1 cm tykt. Fest hjørnene for å sikre at de er skarpe og jevne.

11. Fordel det myke veganske smøret jevnt over deigen.

12. 
Dryss jevnt over brunt sukker og kanel.

13. 
Rull sammen deigen, form en pølse, og klyp sammen sømmen. Plasser sømsiden ned. Klipp av eventuelle ujevnheter i hver ende.

14. 
Kutt pølsen i to, del deretter hver halvdel i 7 like store biter. Omtrent 8 cm tykke hver.

15.
 Legg 7 kanelsnurrer i hver kakeform, en i midten, seks rundt sidene. Dekk til med plastfolie og sett på et lunt sted til heving i 30 minutter.

16. 
For å forberede melisen. I en middels stor miksebolle, visp sammen melis, mandelmelk og vanilje til en jevn masse.

17. 
Fjern plastfolien. Stek kanelsnurrene i en forvarmet ovn ved 180˚C i 25-30 minutter, til de er gyldenbrune.

18. 
Mens kanelsnurrene er fortsatt varm, drypp jevnt med melis over.

19.
 Nyt!

Flere artikler

Halloween donuts med matcha glasur - Kinsarvik Naturkost
Deilige sjokoladedonuts med matcha glasur - perfekt til årets skumleste kveld!