Veganske fastelavnsboller - Kinsarvik Naturkost

Veganske fastelavnsboller

Middels
90 minutter
8 porsjoner
Ingen grunn til å droppe fastelavn selv om du er veganer. Her har du oppskrift på veganske fastelavnsboller med plantekrem og syltetøy.
Ingredienser 1 dl mandelmelk
5 dl hvetemel
2 ss kokosolje - smeltet
1 dl brunt sukker
1 ss tørrgjær
1 linfrø egg (1 ss knuste linfrø, 3 ss vann)
1 ts himalayasalt
1 ts kardemomme
Ferskvarer 1 dl lunkent vann
Slik gjør du

1. Bland sammen lunkent vann og gjær i en bolle.

2. I en annen bolle, bland sammen mandelmelk, linfrø egg, smeltet kokosolje, sukker og himalayasalt. 

3. Tilsett dette i gjærblandingen til det er godt blandet. Bland inn melet til du får en klissete deig. 

4. La deigen heve til dobbel størrelse på en lun plass i ca. 1 time. 

5. Kutt deigen opp i 8 biter og form de til små boller. La dem heve i 30-40 minutter under et klede. Smelt litt kokosolje og pensle bollene. 

6. Stek bollene på 200 grader i 15-18 minutter til de er gyldne på toppen. 

7. La dem avkjøle før du skjærer dem opp og fyller dem med plantekrem og syltetøy. 

Tips

Topp med syltetøy, plantekrem og melis.

Flere artikler

Hjemmelaget vegansk nutella - Kinsarvik Naturkost
Hjemmelaget nutella lager du enkelt på en halvtime! Spre den på brød eller toast, har det på toppen av din favoritt iskrem, på vafler eller vår favoritt; pannekaker!
Vegansk pizza - Kinsarvik Naturkost
Vegansk pizza er kjempegodt, og superenkelt å lage. I hvert fall nå som vi har så mange veganske oster å velge fra!