Hjemmelaget vegansk nutella - Kinsarvik Naturkost

Hjemmelaget vegansk nutella

Middels
30 minutter
8 porsjoner
Hjemmelaget nutella lager du enkelt på en halvtime! Spre den på brød eller toast, har det på toppen av din favoritt iskrem, på vafler eller vår favoritt; pannekaker!
Ingredienser 100 g mørk sjokolade (vegansk)
2 ss kokosolje
4 ss lønnesirup
125 ml hasselnøttmelk
Dette har du kanskje hjemme 400 g usaltet hasselnøtterberit
1/2 ts vaniljeekstrakt
1/4 ts havsalt
Slik gjør du

1. Varm opp ovnen til 175 grader. 

2. Legg hasselnøttene på et brett med bakepapir og stek i 15 minutter. Om du ikke har hasselnøtter uten skall, kan du rulle dem rundt  i et kjøkkenhåndkle slik at skallet faller av etter du har stekt dem. 

3. Hell så hasselnøttene over i en blender og kjør i 10 minutter til du får ett tykt og kremaktig nøttesmør. Du må sannsynligvis stoppe og skrape langs beholderen noen ganger. 

4. Mens nøttene behandles, bryt sjokoladen opp i små biter og ha dem i et vannbad slik at sjokoladen smelter sammen med kokosoljen. 

5. Når nøttesmøret er klart tilsetter du sjokoladen, lønnesirup, hasselnøttmelk, vanilje og salt. Kjør det hele i blenderen i noen minutter til du har en glatt masse. 

6. Sjokoladepålegget oppbevares i en sterilisert krukke/glass ved romtemperatur. 

Flere artikler

Chiapudding med sjokolade og bringebær - Kinsarvik Naturkost
Chiafrøpudding er populært som frokost, men kan også spises som dessert. Denne desserten lager du enkelt på få ingredienser - prøv den i dag om du skulle få lyst på noe sunt, men søtt.
Veganske fastelavnsboller - Kinsarvik Naturkost
Ingen grunn til å droppe fastelavn selv om du er veganer. Her har du oppskrift på veganske fastelavnsboller med plantekrem og syltetøy.