Veganske brownies - Kinsarvik Naturkost

Veganske brownies

Middels
55 minutter
16 porsjoner
Ingredienser 4ss linfrø
125g vann
113.5g smeltet vegansk smør
200g sukker
220g brunt sukker
1ss vanilje ekstrakt
125g hvetemel
86g kakaopulver
1/2ts salt
1ts bakepulver
208g sjokoladebiter
Slik gjør du

1.Lag linfrø-røren ved å røre lin og vann i en liten bolle. Sett til side for å tykne. Forvarm ovnen til 180°C grader og kle en 20cm kakeform med bakepapir.<br><br><strong>2. </strong>Smelt det veganske smøret. I en stor bolle, visp det smeltede veganske smøret og sukkeret sammen. Tilsett linfrøene og vanilje, visp til røren er jevn. <br><br><strong>3. </strong>Over den samme bollen, sikt inn mel og kakaopulver. Tilsett salt og bakepulver og rør til det akkurat er blandet, ikke overmiks.<br><br><strong>4. </strong>Rør inn halvparten av sjokoladebitene. Hell røren i den tilberedte kakeformen og jevn ut toppen med en slikkepott. Dryss resten av sjokoladebitene på toppen av røren.<br><br><strong>5. </strong>Stek i 35-40 minutter. Browniene kan fortsatt boble og ikke se ferdige ut, men de vil stivne mye når de avkjøles.<br><br><strong>6. </strong>Ta ut av ovnen, la avkjøle i kakeformen i 15 minutter, trekk deretter brownies ut, bruk bakepapiret og la avkjøle i ytterligere 15-30 minutter før du skjærer i skiver og serverer.

Server og nyt!

Flere artikler