Vegansk rødbetepizza - Kinsarvik Naturkost

Vegansk rødbetepizza

Middels
60 minutter
2 porsjoner
Sjekk fargen på denne pizzabunnen! I denne oppskriften bruker vi en av sesongens beste grønnsaker, nemlig rødbeter.
Ingredienser 2 store rødbeter
180 ml varmt vann
1 pose tørrgjær
350 g valgfri mel (gjerne glutenfritt)
1 ts havsalt
Slik gjør du

1. Forvarm ovnen til 200ºC.

2. Kutt av endene på rødbetene og skyld i kaldt vann. Pakk inn i folie hver for seg og plasser på et stekebrett. Stek i ovnen i 30 - 40 minutter til de er myke.

3.La rødbetene avkjøle seg og deretter dra av skallet. Bruk gjerne hansker når du gjør dette. Skjær i biter.

4.Ha ingrediensene til bunnen i en stor bolle. Du trenger cirka 150 gram av rødbetene (en halv kopp).

5. Miks godt og hell deigen på melet kjøkkenbenk. Elt i 5 - 10 minutter, eller til den er glatt. 

6. Ha på topping. Vi anbefaler pesto, vegansk ost, ruccola og pinjekjerner - en vinnende kombinasjon!

7. Deigen kan oppbevares i kjøleskapet om du lager den på forhånd. Ellers fyller du på topping og steker på 250ºC i 10 - 12 minutter.

Flere artikler

Havremuffins med bær - Kinsarvik Naturkost
Disse havremuffinsene er enkle å lage, sunne og kjempegode. Fordi de er laget med bær, havre og er uten raffinert sukker, kan du spise en, to, eller tre uten dårlig samvittighet!
Energikuler med smak av gulrotkake - Kinsarvik Naturkost
Proteinrike energikuler med smak av gulrotkake! Utmerket mellommåltid på en travel dag eller som en liten godbit med en kopp kaffe eller te.