Havremuffins med bær - Kinsarvik Naturkost

Havremuffins med bær

Enkel
50 minutter
12 porsjoner
Disse havremuffinsene er enkle å lage, sunne og kjempegode. Fordi de er laget med bær, havre og er uten raffinert sukker, kan du spise en, to, eller tre uten dårlig samvittighet!
Ingredienser 240 ml melk (gjerne mandel- eller soyamelk)
80 g havregryn
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
1/2 ts natron
1/2 ts malt kanel
1/2 ts salt
115 g usaltet smør (smeltet og avkjølt)
120 ml honning
1 stort egg (eller eggerstatter)
1 ts vaniljeekstrakt
250 g valgfri bær (ferske eller frosne)
Slik gjør du

1. Bland melk og havregryn i en bolle og sett til side i 20 minutter så havregrynet absorberer litt av væsken.

2. Forvarm ovnen til 220°C.

3. Visp melet, bakepulveret, natron, kanel og salt sammen i en stor bolle til det er godt blandet. I en annen bolle rører du sammen de våte ingrediensene - smeltet smør, honning, egg og vaniljeekstrakt.

4.Hell de våte ingrediensene i de tørre, og rør sammen. Ha i melken og havregrynet, og så bærene. Bland forsiktig sammen.

5.Fordel røren i cirka 12 muffinsformer, topp med havre og et lite dryss kokosblomstsukker om ønskelig.

6. Stek i ovnen i 5 minutter på 220°C. Senk deretter temperaturen til 175°C og stek i ytterlige 15 minutter.

7. La muffinsene avkjøles på en rist før de nytes. De kan oppbevares i kjøleskapet i en lufttett boks i opptil 1 uke.

Flere artikler

Appelsinkake med sjokoladechips - Kinsarvik Naturkost
En myk og luftig appelsinkake med deilige sjokoladebiter. I påsketiden er butikkene fulle av saftige appelsiner, så hvorfor ikke lage en kake med denne frukten til årets påskebakst?Kaken er saftig nok til å ikke trenge glasur, og er utmerket til en kopp kaffe eller te.
Vegansk rødbetepizza - Kinsarvik Naturkost
Sjekk fargen på denne pizzabunnen! I denne oppskriften bruker vi en av sesongens beste grønnsaker, nemlig rødbeter.