Vegansk rødbeteburger - Kinsarvik Naturkost

Vegansk rødbeteburger

Middels
45 minutter
6 porsjoner
En saftig og velsmakende vegansk burger som er proppfull av grønnsaker! Bytt ut den vanlige hamburgeren med en sunnere fargerik variant.
Ingredienser 2-3 ss olivenolje
1 rødløk, finhakket
2 hvitløksfedd, knust
2 rødbeter, skrellet og revet
1 squash, revet
2 store gulrøtter, skrellet og revet
100 g havregryn
400g kikerter, drenert
3 ss tahini
Egg-erstatning for ett egg
4 vårløk, tynt skiver
3 ss finhakket fersk koriander
Salt & pepper
Slik gjør du

1. Ha 1 ss olje i en stor stekepanne over middels varme. Stek løken og hvitløken i 4 - 5 minutter eller til alt er mykt.

2. Ha i de revne grønnsakene og la de steke med under omrøring i 5 minutter til de blir myke.

3. I en foodprosessor har du i havregryn, kikerter, tahini og eggerstatning. Puls til alt er kombinert.

4.Hell i en bolle og rør inn de revede grønnsakene og resten av ingrediensene. Bland godt sammen.

5. Del blandingen i seks deler og form til burgere. Ha på papirkledd bakebrett, dekk og avkjøl i minst 30 minutter i kjøleskapet.

6. Ha litt olivenolje i en stekepanne over middels varme. Stek burgerene i 2 - 3 minutter på hver side, eller til de er gyldne.

7.Server! Gjerne med varme hamburgerbrød, salat, rødløk, tomater, vegansk ost og saus.

Flere artikler

Formkake med valmuefrø & appelsin - Kinsarvik Naturkost
Poppy seed cake, eller formkake med appelsin og valmuefrø er perfekt til besøkene i julesesongen. En saftig kake med sitrussmak. Denne blir populær både hos store og små!
Appelsinkake med sjokoladechips - Kinsarvik Naturkost
En myk og luftig appelsinkake med deilige sjokoladebiter. I påsketiden er butikkene fulle av saftige appelsiner, så hvorfor ikke lage en kake med denne frukten til årets påskebakst?Kaken er saftig nok til å ikke trenge glasur, og er utmerket til en kopp kaffe eller te.