En saftig og velsmakende vegansk burger som er proppfull av grønnsaker! Bytt ut den vanlige hamburgeren med en sunnere fargerik variant.
Ingredienser
2-3 ss olivenolje
1 rødløk, finhakket
2 hvitløksfedd, knust
2 rødbeter, skrellet og revet
1 squash, revet
2 store gulrøtter, skrellet og revet
100 g havregryn
400g kikerter, drenert
3 ss tahini
Egg-erstatning for ett egg
4 vårløk, tynt skiver
3 ss finhakket fersk koriander
Salt & pepper
Slik gjør du
1. Ha 1 ss olje i en stor stekepanne over middels varme. Stek løken og hvitløken i 4 - 5 minutter eller til alt er mykt.
2. Ha i de revne grønnsakene og la de steke med under omrøring i 5 minutter til de blir myke.
3. I en foodprosessor har du i havregryn, kikerter, tahini og eggerstatning. Puls til alt er kombinert.
4.Hell i en bolle og rør inn de revede grønnsakene og resten av ingrediensene. Bland godt sammen.
5. Del blandingen i seks deler og form til burgere. Ha på papirkledd bakebrett, dekk og avkjøl i minst 30 minutter i kjøleskapet.
6. Ha litt olivenolje i en stekepanne over middels varme. Stek burgerene i 2 - 3 minutter på hver side, eller til de er gyldne.
7.Server! Gjerne med varme hamburgerbrød, salat, rødløk, tomater, vegansk ost og saus.