Vegansk pesto med cashewnøtter - Kinsarvik Naturkost

Vegansk pesto med cashewnøtter

Enkel
5 minutter
2 porsjoner
Himmelsk vegansk pesto laget på cashewnøtter, basilikum og næringsgjær. Fri for soya, gluten og melkeprodukter! Lages på kun 5 minutter!
Ingredienser 150 g cashewnøtter (bløtlagt i fire timer eller kokt i 15 min)
50 g næringsgjær
2 ss olivenolje
En klype havsalt
Ferskvarer 10 ss varmt vann
120 g fersk basilikum
5 fedd hvitløk
2 ss sitronsaft
Slik gjør du

1. Kjør cashewnøttene i en blender til du får et fint mel. 

2. Tilsett vann, litt om gangen til du får en tykk krem. Ha i resten av ingrediensene og kjør til du får en kremaktig paste. 

3. Serveres sammen med din favorittpizza, pasta, bakte poteter eller på brødskiven. 

Tips

Visste du at næringsgjær (også kjent som tørket inaktiv gjær) er en av de rikeste kildene til naturlig B-vitaminer og sporstoffer? Næringsgjær er en utmerket måte å gi vegansk mat en ost- og nøtteaktig smak.

Flere artikler

Krydret, varmende gullmelk - Kinsarvik Naturkost
Start og avslutt dagen med gullmelk (også kjent som gyllen melk/golden milk). Denne fargerike drikken stammer fra ayurveda, tradisjonell indisk medisin, og varmer kroppen.
Chiapudding med sjokolade og bringebær - Kinsarvik Naturkost
Chiafrøpudding er populært som frokost, men kan også spises som dessert. Denne desserten lager du enkelt på få ingredienser - prøv den i dag om du skulle få lyst på noe sunt, men søtt.