Ingredienser
1 dl kikertlake
2 dl lyst rørsukker
2 dl Provamel soya vanilla
2 ss Bauck maismel
2 dl lyst rørsukker
1 ts Urtekram økologisk vaniljesukker
Dette har du kanskje hjemme
Friske bær til topping
Slik gjør du
Marengs Bunn
- Sett på steikeovnen, under og over varme på 100 grader.
- Ta kikertlaken i en helt ren stål,- eller glass bolle.
- Bruk en håndmikser eller kjøkkenmaskin på fullt og pisk kikertlaken i ca 5 min. Tilsett sukkeret litt etter litt. Pisk alt sammen til det er helt stivpisket. Dette burde ta ca 10 min på fullt tempo. Innholdet skal nå sitte fast i bollen selvom du snur den på hodet.
- Bruk en slikkepott og lag til bunn på et bakepapir-kledd stekebrett.
- Stek bunnen i to timer på 100 grader, deretter ta av ovnen og sett steikeovn døren på gløtt i to timer mens bunnen kjøler seg.
Vanilje krem
- Putt soya melken i en panne og ha i sukkeret og vaniljesukkeret.
- Rør ut maismelet i litt vann og tilsett litt etter litt under omrøring. Ha i ca halvparten.
- Kok opp på medium varme under omrøring, tilsett mer av maismel blandingen om nødvendig for å oppnå ønsket tykkelse.
- Når du har oppnådd ønsket tykkelse tar du vaniljekremen over i en bakebolle for avkjøling.
Montering
Bruk en slikkepott og fordel vaniljekremen over marengs bunnen. Topp med friske bær.
God 17. mai