Vegansk Pavlova - Kinsarvik Naturkost

Vegansk Pavlova

Middels
255 minutter
6 porsjoner

Pavlova er blitt en tradisjon på 17 mai i mange norske husstander. Marengs strukturen er sprø på utsiden med en myk innside. Toppet med syrlige og friske bær på en søt og fyldig vaniljekrem. Slik kan du gjøre en vegansk variant av denne klassikeren.

Ingredienser 1 dl kikertlake
2 dl lyst rørsukker
2 dl Provamel soya vanilla
2 ss Bauck maismel
2 dl lyst rørsukker
1 ts Urtekram økologisk vaniljesukker
Dette har du kanskje hjemme Friske bær til topping
Slik gjør du

Marengs Bunn

  1. Sett på steikeovnen, under og over varme på 100 grader. 
  2. Ta kikertlaken i en helt ren stål,- eller glass bolle.  
  3. Bruk en håndmikser eller kjøkkenmaskin på fullt og pisk kikertlaken i ca 5 min. Tilsett sukkeret litt etter litt. Pisk alt sammen til det er helt stivpisket. Dette burde ta ca 10 min på fullt tempo. Innholdet skal nå sitte fast i bollen selvom du snur den på hodet.
  4. Bruk en slikkepott og lag til bunn på et bakepapir-kledd stekebrett.
  5. Stek bunnen i to timer på 100 grader, deretter ta av ovnen og sett steikeovn døren på gløtt i to timer mens bunnen kjøler seg.

Vanilje krem

  1. Putt soya melken i en panne og ha i sukkeret og vaniljesukkeret.
  2. Rør ut maismelet i litt vann og tilsett litt etter litt under omrøring. Ha i ca halvparten.
  3. Kok opp på medium varme under omrøring, tilsett mer av maismel blandingen om nødvendig for å oppnå ønsket tykkelse.
  4. Når du har oppnådd ønsket tykkelse tar du vaniljekremen over i en bakebolle for avkjøling.


Montering

Bruk en slikkepott og fordel vaniljekremen over marengs bunnen. Topp med friske bær.

God 17. mai

Flere artikler

Black Chocolate Cupcakes - Kinsarvik Naturkost
Disse skumle Halloween Black Chocolate Cupcakes er en enkel godbit, perfekt for enhver Halloween-fest!
Pavlova i glass med friske bær og krem - Kinsarvik Naturkost
Pavlova I glass er superenkelt å lage, ikke minst smaker det himmelsk. Desserten passer perfekt til 17. mai feiringen eller på en varm sommerdag. Det sprø kombinert med de søte bærene gir desserten en deilig frisket. Det gir også en uslåelig kombinasjon av ulike teksturer av myk og sprø.