Vegansk Mac 'N Cheese på 10 minutter - Kinsarvik Naturkost

Vegansk Mac 'N Cheese på 10 minutter

Enkel
20 minutter
2 porsjoner
Næringsgjær er perfekt alternativ til ost og smaker utrolig godt. Prøv denne veganske versjonen av den populære retten Mac 'N Cheese - lages på 10 minutter!
Ingredienser 2 dl pasta
2,5 dl usøtet mandelmelk
2 ss olivenolje
2 ss mel (spelt, rismelk eller tapiokamel)
1 dl næringsgjær
1/2 ts hvitløkspulver
1/4 ts chilipulver
Salt og pepper
Slik gjør du

1.Kok pastaen som anvist på pakken. Sil av vannet og sett til siden.<br><br><strong>2. </strong>I en liten kjele, varm olivenolje på middels varme. Tilsett mel og visp i minst to minutter.&nbsp;

3. Hell forsiktig over melk, samtidig som du visper konstant. Skru ned varmen til lav temperatur og la sausen koke til den tykner, ca. 8 minutter. Rør om.&nbsp;

4. Sett kjelen til siden og tilsett næringsgjær, salt, hvitløkpulver, chilipulver og smak til med salt og pepper. Rør om til alt er godt blandet.&nbsp;

5. Tilsett sausen i pastaen, bland godt og server straks!

Tips

Visste du at næringsgjær (også kjent som tørket inaktiv gjær) er en av de rikeste kildene til naturlig B-vitaminer og sporstoffer? Næringsgjær er en utmerket måte å gi vegansk mat en ost- og nøtteaktig smak.

Flere artikler

Lussekatter uten gluten - Kinsarvik Naturkost
Lag smakfulle lussekatter til Luciadagen 13. desember. Her får du oppskrift på en glutenfri variant.
"Cheesy" grønnkålchips - Kinsarvik Naturkost
Næringsgjær gjør grønnkålchips ekstra god, den har en ostelignende smak og passer perfekt som topping på kålchips, men også i supper, frokostblandinger, salater og til panering.