Spaghetti med linsebolognese - Kinsarvik Naturkost

Spaghetti med linsebolognese

Middels
210 minutter
4 porsjoner
En fantastisk vegansk pastasaus fylt med proteinrike linser. En mettende, kjøttfri smakfull pastasaus som passer til store og små!
Ingredienser 3/4 ss olivenolje
1 gul løk, finhakket
1 gulrot, finhakket
1/2 selleri stilk, finhakket
2 hvitløksfedd
1/2 ts basilikum
1/2 ts oregano
En knype chiliflak (om ønskelig)
100 g grønne linser (tørre)
1/2 ss lønnesirup
2 bokser knuste tomater
350 ml vann
3/4 ts salt
Slik gjør du

1. Varm olivenolje over medium varme i en stor gryte. Stek løk, gulrot og selleri til de er myke. 

2. Tilsett hvitløk, basilikum, oregano og chili. Rør sammen. 

3.Tilsett resten av ingrediensene, og salt om tomatene er usaltede. Rør godt og la det stå til det koker. 

4. Når det koker, senker du varmen og lar det småkoke i 40-45 minutter. Rør av og til for å sikre at ingenting setter seg fast i bunnen av gryten. 

5. Når linsene lett kan moses med en gaffel mot siden av gryten, er det ferdig. Tilsett mer salt etter behov. 

6.Server med dine favorittnudler eller spaghetti. Sausen kan oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil en uke, eller i fryseren i opptil 3 måneder. 

Flere artikler

Glutenfritt bokhvetebrød - Kinsarvik Naturkost
En sunn og superenkel glutenfri brødoppskrift som også er vegansk. Brødet inneholder rikelig med frø og passer perfekt til matpakken eller hverdagen med ditt favoritt pålegg!
Tofurøre - vegansk eggerøre - Kinsarvik Naturkost
Scrambled tofu (eller tofurøre) er et utmerket vegansk alternativ til eggerøre. Det er enkelt å lage, proteinrikt, trenger kun fire ingredienser og klar på et kvarter.