Glutenfritt bokhvetebrød - Kinsarvik Naturkost

Glutenfritt bokhvetebrød

Enkel
90 minutter
20 porsjoner
En sunn og superenkel glutenfri brødoppskrift som også er vegansk. Brødet inneholder rikelig med frø og passer perfekt til matpakken eller hverdagen med ditt favoritt pålegg!
Ingredienser 650 ml vann
4 ss malt linfrø
3 ss psyllium frøskall (loppefrø)
2,5 ss lønnesirup (eller honning)
2 ss økologisk eplecidereddik
Slik gjør du

1. I den ene skålen blander du vann, linfrø, psyllium frøskall, lønnesirup og eplecidereddik. Visp det sammen og la det stå i cirka 20 minutter.

2. I en annen skål blander du sammen bokhvetemel, bokhveteflak, bakepulver, natron, havsalt og frø.

3. Hell den tørre blandingen i den våte blandingen og bland godt sammen.

4. Forvarm ovnen til 180°C. Smør en brødform med kokosolje. Ha gjerne litt bakepapir i bunnen.

5. Overfør deigen til brødformen og glatt toppen med en slikkepott. Dryss over ekstra frø.

6. Stek i ovnen i 1 time og 10 minutter. Brødet skal være gyldenbrunt.

7. Ta ut av ovnen og la det bli i formen til det er kaldt nok til å ta ut. La det avkjøle helt på rist.

8. Skjær opp og nyt! Kan oppbevares i kjøleskapet i opptil en uke, eller lengre i fryseren.

Flere artikler

Proteinrundstykker uten gluten - Kinsarvik Naturkost
Det er godt, sunt og superenkelt å lage sine egne rundstykker med ekstra protein. Her får du en variant bakt med hampprotein!
Spaghetti med linsebolognese - Kinsarvik Naturkost
En fantastisk vegansk pastasaus fylt med proteinrike linser. En mettende, kjøttfri smakfull pastasaus som passer til store og små!