Krydret butternutsquash-suppe - Kinsarvik Naturkost

Krydret butternutsquash-suppe

Middels
90 minutter
6 porsjoner
En fantastisk høst suppe med et skikkelig "kick". Denne suppen er perfekt på våte og kalde dager.
Ingredienser Litt olivenolje
475 ml grønnsaksbuljong
400 ml kokosmelk
4 salvieblader
1/4 ts muskat
1/2 ts eplesidereddik
Ferskvarer 1 stor butternutsquash
1 løk, medium
2 jalapenos
5 hvitløksfedd
Slik gjør du

1. Sett ovnen på 200° C.

2. Dekk en langpanne med bakepapir og dryss på litt god olivenolje. 

3. Begynn med å skjære opp gresskaret i striper og fjern frøene. Bak det på langpannen i ovnen i 30 minutter. 

4. Ta ut gresskaret fra ovnen og tilsett løken, hvitløken og jalapenoene. Disse kan du godt skjære opp i store biter. Ringle over litt olivenolje og stek alt i ovnen i 30 minutter.

5. Ta ut langpannen av ovnen og skyll gresskaret i vann. Legg alle ingrediensene i en stor gryte. Tilsett kraften, kokosmelken, salvie, muskat og eddiken i gryten. Hvis du har en stavmikser, bruker du den rett i gryten, men du kan godt bruke en vanlig blender også. Da må alt helles tilbake i gryten etterpå, da suppen skal trekke i 20 - 30 minutter etter at den er kjørt glatt.

6. Topp gjerne suppen gjerne med kokosmelk og chiliflak.

Flere artikler

Glutenfrie havrekjeks med banan og pekannøtter - Kinsarvik Naturkost
Disse glutenfrie kjeksene smaker helt likt bananbrød! Du kan lett tilpasse ingrediensene hvis du har andre nøtter, tørket frukt eller frø du foretrekker!
Sunnere pepperkaker med Sukrin Gold - Kinsarvik Naturkost
Pepperkaker er en julefavoritt i blandt store og små. Denne oppskriften er litt sunnere enn den vanlige, så finn fram forklene og sett i gang! God julebakst!