650 g speltmel
100 g FiberFin
200 g kesam mager
50 g smør
3 dl skummet melk
1 egg
50 g Sukrin+
50 g Sukrin Gold
10-15 g sukker (til gjær)
2 ts kardemomme
En klype salt
1.Start med å smuldre gjæret i en bakebolle.
2. Smelt smøret på svak varme i en kasserolle og tilsett melken. Varm til lunkent. Så tilsetter du kesam, sukrin og sukker, og rører til det blir klumpfritt og væsken er fingervarm.
3. Hell halvparten av væsken over i bakebollen, og rør til gjæren er oppløst. Tilsett egget og resten av væsken.
4. Ha i fiberfin, kardemomme, salt og ca. halvparten av melet. Resten av melet tilsetter du underveis.
5. Elt til en smidig deig som knapt slipper bakebollen (du kan også elte for hånd). Hold eventuelt av noe mel, bedre med litt for lite enn litt for mye mel.
6. La deigen heve under kjøkkenhåndkle på et lunt sted i ca. 1 time. Ta deigen opp på bakebordet, del den i ca. 18 emner og trill til boller.
7. Sett bollene til heving igjen i 20-30 minutter.
8. Press et hull i midten til å fylle med vaniljekremen.
9. Pensle med pisket egg. Stek på 220 °C i 10-12 minutter.
E-post
kundeservice@kinsarvik.no
Returadresse
Kinsarvik Naturkost
Hardangervegen 74
5224 Nesttun
Org.nr
922 266 662
Ønsker du som bedrift å handle hos oss?
Logg inn eller Bli bedriftskunde
Vi er stolt medlem av Grønt Punkt Norge
Småstrandgaten 3
Xhibition kjøpesenter, 3 etg
5014 Bergen
Norge
Folke Bernadottes vei 52
5147 Fyllingsdalen
Norge
Storgata 43
2750 Gran
Norge
Verkstedveien 7
9406 Harstad
Norge
Ådnavegen 63
5260 Indre Arna
Norge
Valsetvegen 10
2850 Lena
Norge
Loddefjordveien 2
5171 Loddefjord
Norge
Hardangervegen 74
5224 Nesttun
Norge
Myrdalsvegen 2
5130 Nyborg
Norge
Prestegardskogen 2
5210 Os
Norge
Thereses gate 33B
0354 Oslo
Norge
Jon Torbergssons vei 23
4070 Randaberg
Norge
Laguneveien 1
5239 Rådal
Norge
Kongens gate 18
3211 Sandefjord
Norge
Brodtkorbsgate 7
1338 Sandvika
Norge
Kjøpmannsgata 36
7500 Stjørdal
Norge
Sartorvegen 12
5353 Straume
Norge
Støperiveien 5
2010 Strømmen
Norge
Brugata 1
2500 Tynset
Norge
Åsane Senter 42
5116 Ulset
Norge