Skoleboller med protein vaniljefyll - Kinsarvik Naturkost

Skoleboller med protein vaniljefyll

Middels
120 minutter
18 porsjoner
Få ting slår klassiske skoleboller, men her er en oppskrift på en litt sunnere variasjon med som er fiberrik og fylt med protein vaniljefyll!
Ingredienser 1 pakke fersk gjær
650 g speltmel
100 g FiberFin
200 g kesam mager
50 g smør
3 dl skummet melk
1 egg
50 g Sukrin+
50 g Sukrin Gold
10-15 g sukker (til gjær)
2 ts kardemomme
En klype salt
Slik gjør du

1.Start med å smuldre gjæret i en bakebolle.  

2. Smelt smøret på svak varme i en kasserolle og tilsett melken. Varm til lunkent. Så tilsetter du kesam, sukrin og sukker, og rører til det blir klumpfritt og væsken er fingervarm. 

3. Hell halvparten av væsken over i bakebollen, og rør til gjæren er oppløst. Tilsett egget og resten av væsken. 

4. Ha i fiberfin, kardemomme, salt og ca. halvparten av melet. Resten av melet tilsetter du underveis. 

5. Elt til en smidig deig som knapt slipper bakebollen (du kan også elte for hånd). Hold eventuelt av noe mel, bedre med litt for lite enn litt for mye mel. 

6. La deigen heve under kjøkkenhåndkle på et lunt sted i ca. 1 time. Ta deigen opp på bakebordet, del den i ca. 18 emner og trill til boller. 

7. Sett bollene til heving igjen i 20-30 minutter. 

8. Press et hull i midten til å fylle med vaniljekremen. 

9. Pensle med pisket egg. Stek på 220 °C i 10-12 minutter.

Flere artikler

Kremete cashewnøttsmør på 1-2-3! - Kinsarvik Naturkost
Lag ditt egent cashewnøttsmør med bare fire ingredienser! Ha på brødskiven, knekkebrød, vafler og pannekaker, samt topping på havregrynsgrøt. Også kjempegodt som dipp til frukt og bær.
Glutenfrie havrekjeks med banan og pekannøtter - Kinsarvik Naturkost
Disse glutenfrie kjeksene smaker helt likt bananbrød! Du kan lett tilpasse ingrediensene hvis du har andre nøtter, tørket frukt eller frø du foretrekker!