Skoleboller med protein vaniljefyll - Kinsarvik Naturkost

Skoleboller med protein vaniljefyll

Middels
120 minutter
18 porsjoner
Få ting slår klassiske skoleboller, men her er en oppskrift på en litt sunnere variasjon med som er fiberrik og fylt med protein vaniljefyll!
Ingredienser 1 pakke fersk gjær
650 g speltmel
100 g FiberFin
200 g kesam mager
50 g smør
3 dl skummet melk
1 egg
50 g Sukrin+
50 g Sukrin Gold
10-15 g sukker (til gjær)
2 ts kardemomme
En klype salt
Slik gjør du
  1. Smuldre gjæren i en bakebolle.
  2. Smelt smøret på svak varme i en kasserolle, og tilsett melken. Varm blandingen til den er lunken. Rør deretter inn kesam, Sukrin og sukker til væsken er klumpfri og fingervarm.
  3. Hell halvparten av væsken over i bakebollen med gjæren, og rør til gjæren er oppløst. Tilsett egget og resten av væsken.
  4. Tilsett FiberFin, kardemomme, salt og omtrent halvparten av melet. Tilsett resten av melet litt etter litt under elting.
  5. Elt deigen til den blir smidig og slipper bakebollen. (Du kan også elte for hånd.) Det er bedre å bruke litt mindre mel enn for mye.
  6. Dekk deigen med et kjøkkenhåndkle og la den heve på et lunt sted i ca. 1 time.
  7. Ta deigen ut på bakebordet, del den i ca. 18 emner, og trill dem til boller.
  8. La bollene heve i ytterligere 20–30 minutter.
  9. Press et hull i midten av hver bolle, og fyll med vaniljekrem.
  10. Pensle bollene med pisket egg, og stek dem på 220 °C i 10–12 minutter.

Flere artikler

Kremete cashewnøttsmør på 1-2-3! - Kinsarvik Naturkost
Lag ditt egent cashewnøttsmør med bare fire ingredienser! Ha på brødskiven, knekkebrød, vafler og pannekaker, samt topping på havregrynsgrøt. Også kjempegodt som dipp til frukt og bær.
Glutenfrie havrekjeks med banan og pekannøtter - Kinsarvik Naturkost
Disse glutenfrie kjeksene smaker helt likt bananbrød! Du kan lett tilpasse ingrediensene hvis du har andre nøtter, tørket frukt eller frø du foretrekker!