Immunforsterkende gulrotssuppe - Kinsarvik Naturkost

Immunforsterkende gulrotssuppe

Middels
35 minutter
4 porsjoner
Denne deilige gulrotsuppen gir immunforsvaret en boost - og ikke minst er den kjempegod!
Ingredienser 600 gr gulrot
2 terninger grønnsaksbuljonger
1 l vann
2 ss olivenolje (eller usaltet smør)
1 løk
1 liten bit ingefær
Salt og pepper til smak
Slik gjør du

1. Skrell og hakk løken. I en stor kasserolle, smelt smøret (eller hell i olje) og ta oppi løken. Mens løken steker på medium varme, kan du vaske og kutte gulrøttene i terninger (du kan godt beholde skallet  på for litt ekstra næring). Når løken har blitt gylden tar du oppi gulrøttene. La det surre rundt tre minutter.Skjær ingefæren i små biter og tilsett. Hell i vannet/buljongen. 

2. Når gulroten har blitt myk (tar rundt 15 - 20 minutter), kjører du suppen med stavmikser og smaker til med salt og pepper. 

3. Hell oppi skåler og server! Suppen kan godt toppes med frø, litt paprikapulver og fetaost!  Kan oppbevares i kjøleskap i noen dager, eller fryses til lettlaget lunsj og middag!

Flere artikler

Glutenfri Halloween monsterkjeks - Kinsarvik Naturkost
En enkel glutenfri Halloween-inspirert oppskrift som passer til både store og små! Happy Halloween!
Chiagrøt med gresk yoghurt & valnøtter - Kinsarvik Naturkost
Denne fyllende og litt søte chiapuddingen er glutenfri og fullpakket med protein, sunt fett og frisk frukt. Nyt den til dessert eller til en supergod frokost i helgen!