Hjemmelaget fermentert ketchup - Kinsarvik Naturkost

Hjemmelaget fermentert ketchup

Middels
0 minutter
porsjoner
Ketchup i butikken er ofte full av sukker og tilsetningsstoffer. Lag din egen fermentert ketchup som Berit Nordstrand med kun noen få ingredienser.
Ingredienser 3 glass tomatpurè (ca 600 g)
0,5 dl lønnesirup
0,5 dl myse (eks. Molkosan eller Vita Biosa)
2 ss eplecidereddik
1 ss mineralsalt
1 ts allehånde
1 fedd hvitløk, finhakket
Slik gjør du

1.Ha alle ingrediensene i en skål og bland godt sammen.

2. Oppbevar i et norgessglass med gummistrikk og lokk på kjøkkenbenken i romtemperatur.

3. La den stå i 2 til 4 dager så ketchupen fermenteres og melkesyre utvikles.

4. Smak etter 2 dager. Om du ønsker litt mer syrlighet kan den stå lengre. Vær obs på at den ikke overgjærer, da smaker den ikke godt lengre.

Flere artikler

Energikuler med pistasj og kakao - Kinsarvik Naturkost
Ute etter en sunnere godbit? Disse pistasj-energikulene er naturlig søtet av dadler og full av næring. Perfekt til når du trenger litt ekstra energi.
Lavkarbo pølsebrød av Funksjonell brødmiks - Kinsarvik Naturkost
Tenk at det kan være så enkelt å lage glutenfrie og fiberrike pølsebrød! Alt du trenger er Funksjonell Brødmiks og litt vann.