Hjemmelagde grove knekkebrød - Kinsarvik Naturkost

Hjemmelagde grove knekkebrød

Middels
60 minutter
24 porsjoner
Hva er bedre en å våkne til knasende godt (og sunt) knekkebrød? Med denne oppskriften lager du ca. 24 knekkebrød.
Ingredienser 3,5 dl grovt mel
3,5 dl havregryn
1,5 dl sesamfrø
2 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
1 dl kruskakli
1 ts salt
7 dl lunkent vann
Ekstra: 1/2 dl hakkede valnøtter eller annen frukt/frø du ønsker
Slik gjør du

1. Sett ovnen på 190* C over-/undervarme eller 170* C varmluft.

2. Begynn med å ta alle de tørre ingrediensene opp i en stor skål. Tilsett vann og rør. Deigen blir som tykk grøt! Husk at du kan tilsette dine favorittnøtter, frø og tørket frukt - fra chiafrø til goji bær!

3. Finn fram to store langpanner og husk bakepapiret! Bruk en skje eller slikkepott til å fordele blandingen mellom de to formene, og smør jevnt og tynt utover!

4. Bruker du varmluft, kan du steke begge brettene samtidig. Sett brettene inn i ovnen i 10 minutter. Ta dem så ut (husk grytelapper!) og rut opp i den størrelsen du ønsker knekkebrødene.

5. Sett brettene inn i ovnen igjen i 30 minutter. Bytt gjerne plass på brettene i varmluftsovnen etter 15 minutter. Ta dem ut og avkjøl på rist – det går fort!

6. Etter kort tid, kan du knekke dem opp. De holder seg godt i en boks med lokk i opp til en uke!

Flere artikler

Avokado-sjokolademousse - Kinsarvik Naturkost
Avokado og sjokolade er alltid en god kombinasjon! Denne sjokoladedesserten er så kremaktig at du ikke vil tro hvor sunn den egentlig er!
Energikuler med mandler & kakao - Kinsarvik Naturkost
Du trenger bare 10 minutter (og litt kjøletid) for å imponere med disse herlige mandelbitene!