Glutenfrie gulrotmuffins - Kinsarvik Naturkost

Glutenfrie gulrotmuffins

Enkel
45 minutter
16 porsjoner
Det finnes vel ingen bedre måte å spise grønnsaker på enn i en kake? Her får du oppskrift på saftige glutenfrie gulrotmuffins som inneholder pastinakk og gulrøtter som smaker søtt og deilig takket mandelmelet.
Ingredienser 200 g mandelmel
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1/2 ts kardemomme
1/2 ts ingefær
1/2 ts salt
1 dl kokos
4 ss valnøtter, grovhakket
4 ss rosiner
2 mellomstore gulrøtter (ca. 75 g), skrelt og finrevet
1 liten pastinakk (ca. 75 g), skrelt og finrevet
3 ss kokosolje
3 egg
1 dl kokossukker
Slik gjør du

1.Forvarm ovnen til 180 grader.

2. Rør sammen mandelmel, bakepulver, krydder og salt i en skål. Rør inn kokos, nøtter, rosiner, revet gulrot og pastinakk, og kokosolje.

3. Vist egg og sukker luftig, og vend inn i skålen.

4.Fyll muffinsformene med røren og stek i cirka 20 - 25 minutter.

5. Avkjøl på en rist.

6.Ha ingrediensene i en skål og visp sammen. Ha i en sprøytepose og la det ligge kjølig i 10 - 15 minutter før du sprøyter på muffinsene. .

Flere artikler

Glutenfrie muffins med melis - Kinsarvik Naturkost
glutenfrie muffinsene er toppet med melis og pistasjnøtter. Til barnebesøk kan du gjerne toppe med nonstop eller annen snop.
Saftig glutenfrie brownies - Kinsarvik Naturkost
Her får du oppskriften på saftige mørke brownies med valnøtter. Denne er nydelig med en kopp kaffe eller te. Lag gjerne kaken en dag i forkant til besøk, da den er enda bedre om den får godgjøre seg i kjøleskapet over natten.