Det finnes vel ingen bedre måte å spise grønnsaker på enn i en kake? Her får du oppskrift på saftige glutenfrie gulrotmuffins som inneholder pastinakk og gulrøtter som smaker søtt og deilig takket mandelmelet.
Ingredienser
200 g mandelmel
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1/2 ts kardemomme
1/2 ts ingefær
1/2 ts salt
1 dl kokos
4 ss valnøtter, grovhakket
4 ss rosiner
2 mellomstore gulrøtter (ca. 75 g), skrelt og finrevet
1 liten pastinakk (ca. 75 g), skrelt og finrevet
3 ss kokosolje
3 egg
1 dl kokossukker
Slik gjør du
1.Forvarm ovnen til 180 grader.
2. Rør sammen mandelmel, bakepulver, krydder og salt i en skål. Rør inn kokos, nøtter, rosiner, revet gulrot og pastinakk, og kokosolje.
3. Vist egg og sukker luftig, og vend inn i skålen.
4.Fyll muffinsformene med røren og stek i cirka 20 - 25 minutter.
5. Avkjøl på en rist.
6.Ha ingrediensene i en skål og visp sammen. Ha i en sprøytepose og la det ligge kjølig i 10 - 15 minutter før du sprøyter på muffinsene. .