2 ss sukker
7g tørrgjær
400g glutenfri hvetemel
1 ts xanthan gum
1 ts eplecider eddik
2 store egg
75g smør
20g usaltet smør(for børsting)
1. Mål opp melken i en liten panne og varm den på svært lav varme til den har hudtemperatur - dvs. du kan ikke kjenne varmen når du dypper fingeren i. Du vil at dette skal være rundt 40°C - jeg vil anbefale et termometer for å få dette riktig! Ta av varmen og hell i en bolle.
2. Rør sukkeret inn i den varme melken og til det er oppløst, tilsett deretter gjæren og rør igjen. La stå på et varmt sted i 5-10 minutter for at gjæren skal aktiveres. Den skal danne et nydelig skum på toppen når den er klar.
3.Tilsett det glutenfrie brødmelet, xantangummi og salt i en stor miksebolle og rør godt for å blande sammen.<br><br><strong>4.</strong> Tilsett egg og eddik i et krus og visp lett for å kombinere. I en egen bolle smelter du smøret i mikrobølgeovnen (i 10 sekunders intervaller så det ikke brenner seg).<br><br>5. Når gjær/melkblandingen er aktiv (skummende), tilsett den til melet sammen med egg/oljeblandingen og det smeltede smøret. Bruk en tresleiv og pisk blandingen kraftig sammen for å kombinere den til en tykk og klebrig deig.<br><br>6. Del deigen i 8 stykker og legg dem jevnt på et kledd bakebrett. Du vil sørge for at de har litt mellomrom mellom dem. Dypp fingrene i kaldt vann og bruk dem til å forme deigen forsiktig til en jevn, rund form. Deigen vil være ganske klissete og vanskelig å håndtere, men du kan bruke våte fingre for å jevne dem ut til grove kuleformer. <br><br>7. Dekk formen løst med oljet plastfolie og la stå på et varmt sted for å heve. Det vil ta ca 60-90 minutter og rundstykkene skal nesten dobles i størrelse og vil sannsynligvis være rørende. Fordi dette er en beriket deig (med tilsetning av melk, smør og egg) trenger den litt lengre hevetid.<br><br>8. Forvarm ovnen til 200<meta charset="utf-8">°C eller på vifte 180<meta charset="utf-8">°C. Fjern plastfilmen og pensle toppen av bollene med det sammenpiskede egget. Dryss over sesamfrø og sett deretter formen midt i ovnen.<br><br>9. Stek i 25-30 minutter til toppen av rundstykkene er gyldenbrune. Hvis du synes at rundstykkene blir brune for fort, dekk til med litt folie midt i stekingen.<br><br>10. Ta bollene ut av ovnen. Smelt smøret i mikrobølgeovnen og pensle jevnt over rundstykkene mens de fortsatt er varme. Dette vil holde dem deilige og myke!<br><br>11. La rundstykkene avkjøles på en rist i minst 30 minutter før de spises. De nytes best mens de er varme og friske, eller la rundstykkene avkjøles helt og deretter fryse dem.
Da er du klar for knallgode hamburgerbrød til grillingen🍔
E-post
kundeservice@kinsarvik.no
Returadresse
Kinsarvik Naturkost
Hardangervegen 74
5224 Nesttun
Org.nr
922 266 662
Ønsker du som bedrift å handle hos oss?
Logg inn eller Bli bedriftskunde
Vi er stolt medlem av Grønt Punkt Norge
Småstrandgaten 3
Xhibition kjøpesenter, 3 etg
5014 Bergen
Norge
Folke Bernadottes vei 52
5147 Fyllingsdalen
Norge
Storgata 43
2750 Gran
Norge
Verkstedveien 7
9406 Harstad
Norge
Ådnavegen 63
5260 Indre Arna
Norge
Valsetvegen 10
2850 Lena
Norge
Loddefjordveien 2
5171 Loddefjord
Norge
Hardangervegen 74
5224 Nesttun
Norge
Myrdalsvegen 2
5130 Nyborg
Norge
Prestegardskogen 2
5210 Os
Norge
Thereses gate 33B
0354 Oslo
Norge
Jon Torbergssons vei 23
4070 Randaberg
Norge
Laguneveien 1
5239 Rådal
Norge
Kongens gate 18
3211 Sandefjord
Norge
Brodtkorbsgate 7
1338 Sandvika
Norge
Kjøpmannsgata 36
7500 Stjørdal
Norge
Sartorvegen 12
5353 Straume
Norge
Støperiveien 5
2010 Strømmen
Norge
Brugata 1
2500 Tynset
Norge
Åsane Senter 42
5116 Ulset
Norge