Vegansk jordbær-ostekake - Kinsarvik Naturkost

Vegansk jordbær-ostekake

Middels
40 minutter
16 porsjoner
En fargerik vegansk ostekake som er perfekt til 17. mai og alle type feiringer! Den er luftig, kremete og smaker himmelsk - dette er en av våre favoritt oppskrifter. Server med frisk frukt, hjemmelaget iskrem og raspet sjokolade.
Ingredienser 20 steinfrie dadler (bløtelagt i kokende vann)
En klype salt
140 g mandler
1,5 ss rå kakaopulver (valgfritt)
Slik gjør du

1. Finn fram en rund kakeform på cirka 16 cm på tvers. Ha i bakepapir i bunnen av formen.

2.Ha mandlene i en blender til du får en grov smule-tekstur. Hell over i en skål og sett til side.

3. Ha dadlene i blenderen og kjør til du får en jevn pasta. Tilsett deretter kakaopulver og salt etter smak og kjør godt sammen. Hell over i en annen skål og tilsett mandlene, litt etter litt. Du ønsker å få en litt klissete deig men som fortsatt holder seg godt sammen.

4.Fyll kakeformen med deigen og trykk ned med fingrene, slik at det ikke blir hull og luftbobler. Sett i kjøleskapet mens du lager fyllet.

5.Bland sammen agarflak, aquafaba og kokoskrem i en gryte og la det småkoke på lav-middelsvarme til flakene løsner seg opp. Dette vil ta cirka 15. minutter.

6.Fra dette tidspunktet som blandingen tykner må du jobbe raskt ettersom agar stivner så snart den avkjøles. Ha sirup, jordbær og cashewnøtter i blenderen og kjør til du får en jevn masse uten klumper. Tilsett agarblandingen og kjør godt sammen. Skrap ned sidene om nødventig.

7.Når blandingen er helg glatt kan du helle dette over bunnen. Bruk gjerne en slikkepott for å glatte toppen og få ut noen eventuelle luftbobler.

Flere artikler