Asiatisk hvitløkstofu - Kinsarvik Naturkost

Asiatisk hvitløkstofu

Enkel
70 minutter
2 porsjoner
Om du er nybegynner på tofu kan du trygt prøve denne retten - Asiatisk hvitløkstofu med en salt, søt og krydret smak. Serveres med brokkoli og ris!
Ingredienser 250 g naturell tofu
3 ss hoisin saus
2 ss soyasaus
1 ts sukker
1/2 ts chilipulver
1 ss olivenolje
120 g ris (for 2 stk)
Ferskvarer 1 ts revet ingefær
2 hvitløksfedd
Vårløk
Brokkoli
Sesamfrø
Slik gjør du

1. Fjern tofu fra emballasje. Legg 4 kjøkkenpapir på en tallerken og sett tofuen på papiret. Dekk til med kjøkkenpapir og sett en stekepanne eller noe tungt på toppen. La stå i 30-45 minutter. Bytt kjøkkenpapir 2-3 ganger underveis. 

2. I en middels stor bolle, rør sammen hoisinsaus, soyasaus, sukker, ingefær, hvitløk og chili krydder. 

3. Skjær opp tofuen i små kvadrater. Legg dem så over i bollen med marinade. La dem ligge i marinade i 30 minutter. 

4. Varm opp olivenolje på middels varme i en stekepanne. Når pannen er varm stek så tofubitene til de er gyldne. 

Tips

Tofu er resultatet av skylte soyabønner som er kokt, silt og presset. Det har et høyt innhold av proteiner og svært lavt fettnivå og er dermed populært blant vegetarianere.

Flere artikler

Sjokolade granola laget på 30 minutter! - Kinsarvik Naturkost
Denne supergode sjokolade granolaen lager du enkelt på 30 minutter. Perfekt sammen med plantemelk eller som topping i smoothie!
Gurkemeiegrøt med mango puré - Kinsarvik Naturkost
Start dagen med en tropisk krydret grøt. Denne gurkemeiegrøten laget på havregryn er fylt med 20 forskjellige vitaminer, mineraler og antioksidanter.