Veggie-burger med kikerter - Kinsarvik Naturkost

Veggie-burger med kikerter

Middels
25 minutter
6 porsjoner
På utkikk etter en veggie-burger med kikerter? Du trenger kikerter og noen andre grønnsaker og litt mel som et bindemiddel (i stedet for egg), noe som gjør burgeren både vegansk og full av smak.
Ingredienser 400 g kokte kikerter
1 stilk selleri (i små terninger)
1 gulrot (revet)
1/2 løk (hakket)
1/2 ts hvitløkspulver
30 g glutenfritt mel
Salt & pepper
Kokosolje til steking
Slik gjør du

1. Om du bruker ferske kikerter kan du koke dem i noen minutter, slik at de blir lettere å mose. Hvis du bruker hermetiske kikerter tømmer du av vannet og skyller dem under kaldt vann.

2. Mos kikertene i en stor bolle ved hjelp av en potetmoser eller en stor gaffel til nesten alt er most. Du kan også bruke en blender, men ikke kjør til du får helt glatt blanding, det er godt med noen biter igjen.

3.Ha i resten av ingrediensene, unntatt oljen, og bland godt sammen. Tilsett salt og pepper etter behov.

4.Varm litt olje i en stekepanne, form blandingen til karbonader og stek i 3 - 4 minutter på hver side til de er gyldenbrune.

Flere artikler

Gullmelk (golden milk) på 5 minutter - Kinsarvik Naturkost
En kremet og lett gullmelk (også kaldt golden milk) som er meierifri. Naturlig søtet og full av ingefær, gjør den utrolig sunn og supergod!
Supergod alkoholfri julegløgg - Kinsarvik Naturkost
En fruktig og varmende alkoholfri gløgg vi er sikker blir en storfavoritt i romjulssejongen! Prøv den selv, da vel!