Vegetarisk bløtkake med jordbær- og kremfyll - Kinsarvik Naturkost

Vegetarisk bløtkake med jordbær- og kremfyll

Middels
45 minutter
12 porsjoner
En klassisk engelsk Victoria Sponge Cake - eller bløtkake på norsk. Her er to luftige og saftige kaker fylt med krem og bær.
Ingredienser 200 g smør, romtemperatur
200 g sukker
4 egg eller eggerstatter
200 g hvetemel
2 ss vann
2 ts vaniljeekstrakt
Slik gjør du

1. Forvarm ovnen til 160 °C (varmluft) eller 180°C over-/undervarme.

2. Finn fram en eller to 20 cm runde kakeformer og kle med bakepapir. Vi har laget to kaker, så om du ønsker å lage det samme som oss, så dobler du kakeoppskriften.

3. Bland smør og sukker i en bolle til det er lett og luftig.

4.Rør inn eggene (eller eggerstatter) et om gangen. 

5. Sikt melet inn, ha i vann og vanilje. Bland alt godt sammen.

6. Del blandingen mellom kakeformene.

8. Ta kakene ut av kakeformene og la de avkjøles helt på en rist.

9. Fordel syltetøy, bær og krem på toppen av den ene kaken. Ha den andre kaken på toppen.

10.Strø over litt melis og topp med friske jordbær.

Flere artikler

Vegansk hasselnøtt-iskrem - Kinsarvik Naturkost
Prøv deg på denne veganske drømmen av en iskrem i sommer - vi garanterer at både store og små vil like denne!
Vegansk jordbæris på 1-2-3! - Kinsarvik Naturkost
Hva er vel bedre enn hjemmelaget iskrem? Med denne veganske jordbærisen trenger du kun fem ingredienser, og den er superenkel å lage.