Veganske mørke sjokoladetrøfler - Kinsarvik Naturkost

Veganske mørke sjokoladetrøfler

Enkel
20 minutter
12 porsjoner
Dette er en sunn sjokoladetrøffel som er melkefri, glutenfri og ikke minst superenkle å lage med bare noen få ingredienser.
Ingredienser 72 g mandelmel
25 g kakaopulver
60 g Agavesirup
55 g kokosolje
160 g sjokoladebiter
Flaksalt for topping(valgfritt)
Slik gjør du

1. Ha mandelmel, kakaopulver, mandelekstrakt, agavesirup og kokosolje i foodprosessor og kjør til det hele kommer sammen og danner en stor klebrig ball.

2. Øs ut i 1 ss. størrelse baller og rull i hånden for å forme til kuler.

3.&nbsp;Legg på en stekeplate dekket med bakepapir og fortsett til du har laget alle kulene.<br><br><strong>4.</strong> Sett i kjøleskap eller fryser for å stivne mens du smelter sjokoladen i minst 15 minutter.<br><br><strong>5.</strong> I mellomtiden smelter sjokoladebitene med ½ ss. kokosolje over dobbel kjele til glatt og kremaktig.<br><br><strong>6.</strong> Dypp stivnede kuler i smeltet sjokolade med en hullsleiv og legg dem tilbake på bakepapir.<br><strong><br>7. </strong>Sett tilbake i kjøleskapet til stivnet minst 30 minutter. Kan toppe med havsalt på dette tidspunktet.<br><br><strong>8. </strong>Oppbevar deretter i lufttett beholder.<br><br>Et lite tips: Fukt hendene for lettere å rulle baller i hendene.<br><br><strong>Server og nyt!</strong>

Flere artikler

Vegansk sjokolade fudge - Kinsarvik Naturkost
Disse utrolige kremet og deilige 3-ingrediens sjokoladefudge laget med vegansk sjokolade, nøttesmør og sirup! Den perfekte sunnere desserten som er lett å lage!
Sukkerfri sjokolademousse - Kinsarvik Naturkost
Her får du en oppskrift på en fløyelsmyk og luftig sjokolademousse som passer like godt til besøk som til hverdagskos. Moussen har en fyldig smak av sjokolade, og selv om den har lite kalorier, gir den ikke følelsen av en lavkaloridessert – den er mektig, og smaker rett og slett ‘syndig godt’.