Vegansk pesto med næringsgjær - Kinsarvik Naturkost

Vegansk pesto med næringsgjær

Enkel
10 minutter
6 porsjoner
m vi måtte velge en oppskrift som er lett å slenge sammen på kort varsel, men likevel imponere hver gang, må det bli pesto. Denne oppskriften er vegansk og inneholder næringsgjær, et inaktivt gjær som er fullt av B-vitaminer og proteiner. Gjæret er veldig populært hos veganere og bloggere som spiser plantebasert, og det gir en deilig oste- og nøtteaktig smak.
Ingredienser 70 g pinjekjerner
50 g valnøtter
60 ml olivenolje
1 ss knust hvitløk
2 ss sitronjuice
20 g næringsjær med B12
50 g fersk basilikumblader
25 g fersk persille
60 ml vann
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
Slik gjør du

1. Ha alle ingrediensene i en blender - unntatt oljen og vannet. Miks til alt er blandet sammen (men ikke la det bli finmalt).

2. Tilsett litt olivenolje om gangen og kjør blenderen til alt blir rørt sammen. Skrap ned sidene etter behov.

3. Deretter tilsetter du 1 ss vann om gangen til ønsket konsistens er nådd - en tykk, men hellbar saus.

4. For mer osteaktig smak, tilsetter du mer næringsgjær, eller parmesanost om du ikke er vegansk.

Tips

Næringsgjær er faktisk et inaktivt gjær – altså stikk motsatt i forhold til hva de fleste av oss tenker på når vi snakker om gjær. Næringsgjær er et produkt som er dyrket spesielt for næringsverdien.

Flere artikler

Enkel og sunn rødbetehummus - Kinsarvik Naturkost
Få spennende farge på brødskiven eller kremaktig dipp til grønnsaker og chips! Rødbetehummus er supersunn og full av antioksidanter.
Verdens beste hjemmelagde kakao - Kinsarvik Naturkost
Lag hjemmelaget kakao til påsketurene! Finn fram termosen og se fram til varm kakao når du når fjelltoppen eller tar en pause fra skibakkene. Topp med krem og marshmallows, hva er vel bedre enn det?