Vaniljekake med smørkrem - Kinsarvik Naturkost

Vaniljekake med smørkrem

Middels
35 minutter
12 porsjoner
Vaniljekake er den klassiske kaken med en fin og elegant smak. Den fuktige vaniljekakeoppskriften er virkelig luftig og med en fløyelsmyk tekstur og en utrolig deilig smørkrem. Dette er en himmelsk opplevelse og en uforglemmelig godbit!
Ingredienser 50 g sukker
56 g saltet smør
7 eggehviter
2010 g hvetemel
4 ts bakepulver
1/2 ts salt
237 ml vann
2 ts vaniljeekstrakt
Matfett
Slik gjør du

1. Forvarm ovnen til 175°C. Pisk sukker og smør på middels hastighet med en kraftig mikser til det er luftig, 3 til 5 minutter. Tilsett eggehviter gradvis, en tredjedel om gangen, og pisk godt etter hver tilsetning.

2. Sikt sammen mel, bakepulver og salt; tilsett gradvis til smørblandingen med vann, begynn og slutt med melblanding. Rør inn vaniljeekstrakt. Hell røren i 3 runde kakeformer.

3. Stek i forvarmet ovn til en pinne eller kniv satt inn i midten kommer ut ren, ca 19 til 21 minutter. Avkjøl i kakene på rist 10 minutter; fjern kakene ut av formen og la de avkjøles helt på en rist i ca. 30 minutter.

4. Pisk kremost og saltet smør med en elektrisk mikser på middels hastighet til en jevn masse. Tilsett melis, helmelk, vaniljeekstrakt og salt gradvis og pisk til en jevn masse. Øk hastigheten til middels høy og pisk til den er lett og luftig.<br><br><strong>5. </strong>Fordel kremostsmørkremen mellom lagene og på toppen og sidene av kaken. Hell kremen i en sprøytepose utstyrt med en rund spiss og dekorer kaken som ønsket.

Flere artikler

Banan og kanel pannekaker med blå sjokolade - Kinsarvik Naturkost
En superenkel-oppskrift på noen deilige pannekaker! De har deilig blå sjokolade på toppen, og er fullt med smakfulle frukter til en sunn start på dagen 💙🫐