Sunnere muffins med blåbær - Kinsarvik Naturkost

Sunnere muffins med blåbær

Enkel
30 minutter
12 porsjoner
Proteinrike, grove muffins er like godt i matpakken som til turmat. Denne oppskriften kan du justere og inkludere bær/nøtter og hva du vil.
Ingredienser 1 moden banan
200 ml kokosmelk (eller cottage cheese)
2 middels egg
1 ts kanel
1 ts bakepulver
1 ss honning (eller agavesirup)
100 g havremel (gjerne glutenfri)
100 g havregryn (gjerne glutenfri)
Slik gjør du

1. I en skål moser du bananen med en gaffel. Jo mørkere bananen er, jo søtere blir muffinsene. Ha i kokosmelk, egg, kanel, bakepulver og honning.

2. Ha i havregryn og havremelet og bland godt sammen. Til slutt tilsetter du de "ekstra" ingrediensene du ønsker.

3. Fordel deigen i ca. 12 muffinsformer. Ha på litt ekstra topping om ønskelig, før du setter dem i ovnen.

4. Stek på 180 grader i 15 - 20 minutter. Ta ut og la avkjøles på en rist når de er gyldne og gjennomstekte.

Tips

Frys muffinsene og ta ut noen timer før frokost/lunsj eller ta med frosne i matpakken, så har de tint til du skal spise dem.

Flere artikler

Saftig glutenfritt bananbrød - Kinsarvik Naturkost
Her kommer oppskrift på saftig glutenfritt bananbrød som smaker utrolig godt til kaffen (og så er det sunt i tillegg!). Det er ikke alltid like lett å få brukt opp bananene før de blir brune, men den gode nyheten her er at jo brunere bananene er, jo søtere blir brødet!
Sukkerfrie "bountybiter" med mørk sjokolade - Kinsarvik Naturkost
Å lage hjemmelagde sukkerfrie "bountybiter" er kanskje mye lettere enn du hadde trodd. I denne oppskriften trenger du kun fire ingredienser.