Saftige gresskar- og sjokolademuffins - Kinsarvik Naturkost

Saftige gresskar- og sjokolademuffins

Enkel
30 minutter
12 porsjoner
Kjempegode og saftige muffins med Halloween-farger. Vær kreativ med toppingen - dekorer med glasur, spiselige øyne, knust kjeksbiter og godteri.
Ingredienser 250g mel
25 g kakaopulver
150 g Sukrin
1 ts natron
1/4 ts salt
2 ts malt kanel
1/2 ts malt ingefær
1/4 ts malt muskatnøtt
1/8 ts malt nellik
2 store egg
80 ml olje
240 g gresk yoghurt
225 g gresskarpuré
1 ts vaniljeekstrakt
Slik gjør du

1. Forvarm ovnen til 200 C. Finn fram en muffinsform og sett den til side.

2. Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle (unntatt kakaopulver): mel, sukker, natron, salt og krydder. Sett til side.

3. I en annen skål blander du sammen de våte ingrediensene: egg, olje, yoghurt, gresskar og vaniljeekstrakt. Tilsett de tørre ingrediensene og bland til alt sammen. Ikke rør for mye.

4.Ha halvparten av røren i en annen skål og ha i kakaopulveret. 

5. Finn fram muffinsformer og ha i en skje med sjokoladerøren og en av den andre etterpå så du får to lag.

6. Sett i ovnen i cirka 15 - 20 minutter, eller til de ser ferdig ut. Du kan godt teste med å stikke en tannpirker inn i en muffins, om den kommer ut ren er de ferdige.

7. Avkjøl i 5 - 10 minutter i formen, og sett deretter på en rist for å avkjøle helt.

Flere artikler

Spiced kryddermiks: en must i høsten! - Kinsarvik Naturkost
Når det kaldere høstværet kommer er det ekstra godt med noe varmt man kan spise og drikke. Denne allsidige kryddermiksen kan du bruke til å krydre lattés, smoothies, morgengrøten og bakverk. Det tar kun noen få sekunder å blande sammen - og vipps, superdeilig høst-krydder!
Forfriskende gresskar ispinner - Kinsarvik Naturkost
Hva med en litt sunnere "treat" på årets skumleste dag? Da anbefaler vi disse forfriskende ispinnene med sikkelig Halloween-farge!