Pepperkaker uten gluten og sukker - Kinsarvik Naturkost

Pepperkaker uten gluten og sukker

Middels
45 minutter
10 porsjoner
Prøv disse krydrede, smaksrike og litt seige kakene som minner om pepperkaker. Bakt på agavesirup, kokosmel og mandelmel.
Ingredienser 100 g smør
1 ts kardemomme
1 ts ingefær
1 ts kanel
3/4 ts nellik
1,5 dl kokosmel
1 ss chiafrø
2 dl mandelmel
1,5 dl agavesirup
Ferskvarer 2 eggehviter
Slik gjør du

1. Knus chiafrøene i en morter til et ganske fint pulver.

2. Smelt smøret sammen med krydderne og agavesirup.

3. Tilsett deretter mandelmel og chiafrø. La blandingen svelle og avkjøles i ca. 30 min.

4. Visp eggehvitene kraftig og bland det deretter forsiktig inn i krydderblandingen, bland inn kokosmelet til sist.

5. Form deigen til en pølse og pakk den inn i plastfolie, la deigen hvile i kjøleskapet til neste dag. 

6. Sett ovnen på 200 grader.

7. Kjevle ut deigen direkte på bakepapir da den er litt klissete, bruk kokosmel for å mele kjevlen og underlaget.

8. Stek midt i ovnen i ca. 5-6 min. til kakene har blitt gyldenbrune i kantene, avkjøles på rist.

Tips

La gjerne pepperkakedeigen ligge i kjøleskapet over natten.

Flere artikler

Proteinpasta av røde linser med tomatsaus - Kinsarvik Naturkost
Proteinpasta inneholder mye protein, så mye at du ikke trenger kjøtt ved siden av for å få et balansert måltid. Denne pastaretten med hvitløksmarinert grønnkål må du bare prøve!
Pepperkake-smoothie - Kinsarvik Naturkost
En uimotståelig smoothie med smak av pepperkake! Perfekt som mellommåltid eller når du vil ha noe godt!