Økologisk grovbrød - Kinsarvik Naturkost

Økologisk grovbrød

Middels
60 minutter
3 porsjoner
Du vil ikke tro hvor enkelt det er å lage hjemmelaget grovt brød! Denne oppskriften bakes myk og passer perfekt til smørbrød.
Ingredienser 50 gram tørrgjær
9 dl vann
0,5 ss sukker
500 gram grovbakst
1 kg hvetemel
2 ts salt
50 gram smør i terninger
Slik gjør du

1.Bland 3 dl lunkent vann med sukker og gjær. La det stå noen minutter til det begynner å komme bobler/skum i deigen.

2. Ha alle ingrediensene unntatt smør i en bolle(inkludert alt av de våte ingrediensene).<br><br><strong>3.</strong> Elt på langsom hastighet i 5 minutter før du tilsetter romtemperert smør(evt elt for hånd om du ikke har kjøkkenmaskin). Elt videre i 10 minutter. Skru opp hastigheten noen minutter på slutten.<br><strong><br>4.</strong> Strø over mel, dekk til og hev i 1 time.<br><strong><br>5. </strong>Ha deigen over på et bord med mel og del i 3 like store biter. Bruk gjerne vekt for å få 3 like deler. <strong><br><br>6. </strong>Bak og form brød – plasser de i hver sin brødform.<br><strong><br>7. </strong>Etterhev til brødene er blitt dobbel størrelse. Lag gjerne et mønster/snitt i brødene med en skarp kniv. <br><br><strong>8.</strong> Strø en håndfull med frø/nøtter på toppen om ønskelig.<br><strong><br>9.</strong> Stek brødene på 190 grader i 45 minutter. Avkjøl på rist.<br><br><strong>Server gjerne med <meta charset="utf-8">smør, ost eller et annet salt pålegg</strong>!

Flere artikler

Økologisk knekkebrød - Kinsarvik Naturkost
Lette, tynne og sprø hjemmelaget økologisk knekkebrød som er perfekt å servere med smør, ost eller et annet salt pålegg.
Havregrynsgrøt med krydret gresskar - Kinsarvik Naturkost
Denne fargerike havregrynsgøten er den perfekte frokosten på en kald høstmorgen. Den nydelige fargen kommer fra Rawnice gurmeierotpulver.