Maca & kokos pannekaker - Kinsarvik Naturkost

Maca & kokos pannekaker

Enkel
25 minutter
6 porsjoner
Til tross for at disse maca pannekakene er kornfrie, er de fortsatt utrolig myke og lette - akkurat som vanlige amerikanske pannekaker, minus det usunne fettet og karbohydratene.
Ingredienser 2 ss kokosmel
2 ss mandelmel
1 ss macapulver
1 ts kokossukker
Et dryss havsalt
2 egg
5 ss melk
1 ts kokosolje
1 ss yoghurt naturell
Topping: bær og frø
Slik gjør du

1. Start med å vispe eggene med en håndmikser til du får en «fluffy» og boblende røre.

2. Deretter tilsetter du mel, macapulver, kokossukker og salt. Bland alt sammen. Tilsett melk, en skje om gangen til du får riktig konsistens på pannekakerøren. 

3. La pannekakerøren stå i 10 minutter slik at den setter seg.

4. Varm opp pannen med en teskje kokosolje. Sett temperaturen på middels varme og bruk en spiseskje til å lage små pannekaker. Når det dukker opp små bobler på pannekakene snur du dem med det samme og steker i ytterligere 2-3 minutter. 

Tips

Mange eliteutøvere har siden en tid tilbake brukt maca i treningen sin. Maca består av 60% karbohydrater, 8,5% fiber og 10% proteiner. Maca inneholder flere ulike mikronæringsstoffer som lipider, karotenoider, polyfenoler og alkaloider.

Flere artikler

Bananpannekaker med smak av vanilje chai - Kinsarvik Naturkost
Disse veganske bananpannekakene smaker av deilig vanilje og chai-krydder. Server dem med fersk frukt og hell over lønnesirup!
Vegansk rødbetehummus - Kinsarvik Naturkost
Denne fargerike rødbetehummusen har også den ekstra fordelen med næringsstoffene fra rødbeter som er rike på både jern og folsyre, i tillegg til å være en god kilde til antioksidanter.