Hjemmelaget vegansk falafel - Kinsarvik Naturkost

Hjemmelaget vegansk falafel

Middels
20 minutter
12 porsjoner
Hvem trenger take-away når du kan lage deilig hjemmelaget falafel? Server dem i pitabrød med tomat, løk, salat og dillsaus, nam!
Ingredienser 425 g kikerter - skylles, dreneres og tørkes
1,5 ts kumin
Dette har du kanskje hjemme 20 g sesamfrø
25 - 30 g hvetemel
En klype salt og pepper
Olje til steking
Slik gjør du

1. Ta de følgende ingrediensene oppi en blender - kikerter, persille, hvitløk, sjalottløk, sesamfrø, kumin, salt og pepper (og evt. annet krydder og grønnsaker som du ønsker). La maskinen gå på middels hastighet i noen minutter totalt. Stopp noen ganger for å dytte massen ned fra kantene med en slikkepott. Du skal ikke finmale kikertene, så du stopper mens du enda har noen småbiter i blandingen.  

2. Tilsett 1 ss mel av gangen og miks. Ta oppi nok mel til blandingen ikke lenger er våt og du klarer å få en forholdsvis fast "deig". Hvis du ønsker å bruke en annen type mel, f. eks glutenfritt havremel kan det være at falafelene blir litt tykkere til slutt.  Smak og tilsett mer krydder om ønskelig.  

3. Overfør til en skål og dekk med plastfolie. Sett deigen i kjøleskap i 1-2 timer, slik at den blir fastere. Hvis du har det travelt og må hoppe over dette steget, så kan det være at de løser seg opp under steking.  

4. Når deigen er avkjølt, ruller du ut ca. 12 biter.  Varm en stor stekepanne til middels varme og tilsett rikelig med olje, ca 2 ss olje.  

5. Når oljen er varm, steker du falafelene i ca 4 - 5 minutter totalt. Stek på begge sider til de får en gyldenbrun farge.  

Tips

Falafelene kan fryses i opptil 1 måned.

Flere artikler

Hjemmelaget peanøttsmør på 1-2-3! - Kinsarvik Naturkost
Er du ute etter en sunn, proteinrik snack før trening eller som mellommåltid? Da anbefaler vi hjemmelaget peanøttsmør!
Hjemmelaget mandelmelk - Kinsarvik Naturkost
yst å lage mandelmelk fra bunnen av? Alt det innebærer er bløtlegging av mandler og noen få trinn. Nyt til frokostblandingen i smoothie m.m.