Gulrotkake med kremostglasur & marsipan - Kinsarvik Naturkost

Gulrotkake med kremostglasur & marsipan

Middels
120 minutter
10 porsjoner
En deilig og saftig gulrotkake med lett og frisk kremostglasur og deilige marsipangulrøtter! Denne oppskriften er perfekt i påsken og jul, og vil garantert bli en favoritt hos dem du kan dele den med!
Ingredienser 2 egg
140 ml vegetabilsk olje (olivenolje, solsikkeolje, rapsolje)
200 g muscovadosukker
180 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts malt kanel
1/2 ts natron
1/2 ts malt muskatnøtt
1 ts kardemomme
Klype fint salt
300 g finrevet gulrøtter
100 g rosiner
75 g hakkede nøtter - pekannøtter/valnøtter/pistasjnøtter
Slik gjør du

1.Forvarm ovnen til 150°C.

2. Finn fram en brødform (cirka 13 x 23 cm) og smør bunnen og sidene av formen.

3. I en bolle pisker du sammen egg, olje og sukker til det er tykt og blekt på fargen.

4. Tilsett mel, bakepulver, salt, natron og krydder. Bland godt.

5.Ha i gulrøtter, rosiner og nøtter og rør sammen.

6. Røren er ganske flytende, men dette er ikke noe å bekymre seg for. Hell røren i brødform og stek i 1 - 1,25 timer, eller til en kakepinne kommer ren ut.

7. La kaken være i formen i 5 minutter, før du tar den ut og lar den avkjøles på en rist.

8. Farg marsipan og form til små gulrøtter. 

9. Rør godt sammen ingrediensene til glasuren i en skål. Glasuren blir ganske tykk.

10. Hell glasuren over den avkjølte kaken og server som den er, eller pynt med marsipangulrøtter og hakkede nøtter.

Flere artikler

Energikuler med smak av gulrotkake - Kinsarvik Naturkost
Proteinrike energikuler med smak av gulrotkake! Utmerket mellommåltid på en travel dag eller som en liten godbit med en kopp kaffe eller te.
Raw-kake med frosne bær - Kinsarvik Naturkost
Superlett, velsmakende og forfriskende vegansk rå kake med bær! Denne kaken kan oppbevares i fryseren i opptil to uker, så den kan lett forberedes i god tid før besøk. Oppskriften kan tilpasses din smak, så bytt gjerne jordbærene med bringebær, blåbær eller bjørnebær om du foretrekker det.