3 dl lunket vann
2 ss fiberhusk
550 g tapiokamel
6 ss smeltet smør
1 pose tørrgjær
1/2 ts salt
1 1/2 dl sukker eller Sukrin
1 g safran
2 ss kardemomme
1 egg (eller tilsvarende eggerstater)
Ekstra: rosiner
1. I en bolle blander du sammen kesam, gjær og lunket vann.
2.Tilsett fiberhusk og rør godt i noen minutter. La blandingen svelle i 1/2 - 1 time til du ser at deigen blir litt geleaktig.
3. Smelt smøret.
4. I en annen bolle blander du sammen mel, salt, sukker, safran og kardemomme. Tilsett smøret og resten av de våte ingrediensene. Kna deigen godt og bruk gjerne en kjøkkenmaskin om du har en tilgjengelig.
5. La deigen heve i cirka en halvtime.
6.Forvarm ovnen til 225°C og og finn fram en bakepapirkledd bakebrett.
7. Rull ut cirka 12 tykke pølser av deigen. Form dem til lussekatter og plasser på bakebrettet. La dem heve i et kvarter på et lunt sted.
8. Visp sammen et egg og pensle lussekattene. Pynt med rosiner.
9. Stek i ovnen i cirka 12 minutter, eller til de er gyldne. Avkjøl på rist.
E-post
kundeservice@kinsarvik.no
Returadresse
Kinsarvik Naturkost
Hardangervegen 74
5224 Nesttun
Org.nr
922 266 662
Ønsker du som bedrift å handle hos oss?
Logg inn eller Bli bedriftskunde
Vi er stolt medlem av Grønt Punkt Norge
Småstrandgaten 3
Xhibition kjøpesenter, 3 etg
5014 Bergen
Norge
Folke Bernadottes vei 52
5147 Fyllingsdalen
Norge
Storgata 43
2750 Gran
Norge
Verkstedveien 7
9406 Harstad
Norge
Ådnavegen 63
5260 Indre Arna
Norge
Valsetvegen 10
2850 Lena
Norge
Loddefjordveien 2
5171 Loddefjord
Norge
Hardangervegen 74
5224 Nesttun
Norge
Myrdalsvegen 2
5130 Nyborg
Norge
Prestegardskogen 2
5210 Os
Norge
Thereses gate 33B
0354 Oslo
Norge
Jon Torbergssons vei 23
4070 Randaberg
Norge
Laguneveien 1
5239 Rådal
Norge
Kongens gate 18
3211 Sandefjord
Norge
Brodtkorbsgate 7
1338 Sandvika
Norge
Kjøpmannsgata 36
7500 Stjørdal
Norge
Sartorvegen 12
5353 Straume
Norge
Støperiveien 5
2010 Strømmen
Norge
Brugata 1
2500 Tynset
Norge
Åsane Senter 42
5116 Ulset
Norge