Glutenfri og vegansk rå sjokolade - Kinsarvik Naturkost

Glutenfri og vegansk rå sjokolade

Enkel
60 minutter
1 porsjon
Denne sjokoladen er perfekt til litt sunnere lørdagsgodt eller som en liten godbit når du har lyst på det. Kakaosmør gir en rik sjokoladesmak, men det er også fullt av antioksidanter og mineraler.
Ingredienser 112 g rå kakaosmør - raspet
80 g rå kakaopulver
60 ml agavesirup
1/2 ts ekte vaniljepulver
Frysetørkede bringebær eler jordbær
Ekstra: hakkede nøtter
Ekstra: rosiner
Slik gjør du

1. Ha raspet kakaosmør i en glassbolle som tåler varme.  

2.Fyll en liten gryte med noen cm vann og kok opp. Slå av varmen og ha glassbollen på toppen av gryten.  

3.La kakaosmøret smelte i noen minutter (tar ca. 5 minutter). Når det er smeltet, visp grundig og fjern skålen fra gryten. 

4.Visp kakaopulver i kakaosmøret til du får en glatt blanding. Ha i agavesirup og vaniljepulver. Fortsett å vispe i noen minutter til blandingen er glatt og begynner å bli litt kaldere (og tykkere i konsistens). 

5.Finn fram en sjokoladeform, ellers kan du bruke små muffinsformer om du ønsker å lage små biter. Bruk en slikkepott og hell blandingen oppi formen, eller en skje for å få blandingen oppi muffinsformene. 

6.Hakk noen frysetørkede bringebær (og evt. nøtter, rosiner) og dryss over toppen. Dytt de forsiktig inn hvis sjokoladen begynner allerede å stivne. 

7. Dryss gjerne litt himalaya kvernsalt over også, for en deilig søt-salt smak! 

8. Sett sjokoladen inn i kjøleskapet i ca. 45 minutter før du deler opp sjokoladen og nyter. Kan godt lages i større porsjoner.

Flere artikler

Sunn snack-idé: Fylt avokado - Kinsarvik Naturkost
Er du på jakt etter en lettvint og sunn snack-idé har vi akkurat det! Skjær opp en avokado og fyll med hva du ønsker.
Fullkornspannekaker til hele familien - Kinsarvik Naturkost
På jakt etter en sunnere pannekake-oppskrift? Da har vi oppskriften for deg! Server til venner og familie med friske bær, nøtter og sirup.