Frokostkjeks med mørk sjokolade - Kinsarvik Naturkost

Frokostkjeks med mørk sjokolade

Middels
30 minutter
40 porsjoner
Hvem sier at kjeks ikke kan være frokostmat? Med disse superenkle frokostkjeksene får du en smaksrik frokost eller tursnack.
Ingredienser 3 gule modne bananer
280 g havregryn
120 g mandelmel
50 g kokosmasse
1,5 dl kokosolje
2 ts kanel
2 ts vaniljeekstrakt
1,5 dl kokosblomstsukker
1/4 ts salt
20 g frysetørkede jordbær/bringebær/blåbær
Slik gjør du

1. Ovnen forvarmes til 175°C varmluft.

2. Ha bananene i en blender og sett i gang til de er most. Bananene er bindemiddelet i oppskriften.Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle (unntatt bringebærene). Så folder du inn bananene og deretter de frysetørkede bringebærene.

3. På en eller to kledde stekebrett former du ca 40 sirkler av deigen.

4. Stek i ovnen i 12 - 15 minutter til de er gyldenbrune.

5. La kjeksene avkjøles på en rist.

6. Smelt sjokolade i vannbad og dypp avkjølte kjeks i. Om du lager for barn kan det være at 80% sjokolade er litt for bittert, så bytt gjerne ut med en annen sjokolade om ønskelig.

7. Strø over ønsket topping og sett i kjøleskapet til sjokoladen stivner.

Flere artikler

Rå lakriskuler med bringebær - Kinsarvik Naturkost
Sjekk disse fristende hjemmelagde lakriskulene fra Line Bruu! Ikke er de bare superenkle å lage, men en sunnere snack for alle lakriselskere.
Enkel og sunn rødbetehummus - Kinsarvik Naturkost
Få spennende farge på brødskiven eller kremaktig dipp til grønnsaker og chips! Rødbetehummus er supersunn og full av antioksidanter.