Årets julekake med rosiner & tranebær - Kinsarvik Naturkost

Årets julekake med rosiner & tranebær

Middels
35 minutter
2 porsjoner
Hva er bedre enn fersk julekake-skive med brunost? Denne oppskriften fra Bettina Kojan gir to mellomstore saftige julekaker!
Ingredienser 500 g hvetemel
300 g mandelmelk
1 ts tørrgjær
20 g akasiahonning
1 ts nellik
2 ts kanel
2 ts kardemomme
50 g rosiner
50 g tranebær
Ferskvarer 75 g smøremyk rapskokossmør
Slik gjør du

1. Bland rosiner og tranebær i en skål med lunket vann. 

2. I en annen bolle, bland alle tørre ingrediensene. Ha i melk og honning. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin i ca. 10 minutter til å blande alt sammen. Hvis deigen er klissete kan du tilsette mer mel.

3. Tilsett smør og elt til alt smøret er godt blander inn.

4. Hell vannet av rosinene og tranebærene, klem ut alt overflødig vann og bland inn i deigen. Pass på så de ikke blir most.

5. Dekk bollen med plast og sett et lunt sted i ca. en time til deigen blir dobbelt så stor. 

6. Ha litt mel på benken, del deigen i to, kna hver del lett et par ganger med hendene, form to runde boller og dekk til med et kjøkkenhåndkle. La de hvile i en time.

7. På bakepapirkledd stekeplate former du deigen slik du ønsker.

8. Pensle med egg eller melk, og lag 3 snitt med en skarp kniv ca. 1 cm dype i deigen.

9. Stek i ovnen (175 grader) på nederste rille i ca. 20-25 min. Kaken skal være lett gyldenbrun på toppen.

10. La kaken kjøles ned og server med fersk brunost eller et tykt lag med smør.

Flere artikler

Raw bar med eple og kanel - Kinsarvik Naturkost
En fristende raw bar med skikkelig smak av jul - eple og kanel. Utmerket som mellommåltid eller før/etter trening.
Sitron & kokos energikuler - Kinsarvik Naturkost
Få litt farge på hverdagen med disse energikulene! Cashewnøttene i oppskriften inneholder masse sunne proteiner, så er derfor idéell hvis du trenger en liten "pick me up" før eller etter trening.