Gresskarmuffins med sjokoladebiter - Kinsarvik Naturkost

Gresskarmuffins med sjokoladebiter

Middels
22 minutter
12 porsjoner

Det lukter høst i lufta og gresskar i ovnen! Disse saftige gresskarmuffinsene med mørk sjokolade er den perfekte kombinasjonen av krydret varme og søt kos. Lag dem til Halloween-feiring, eller når du bare vil ha noe mykt, gyllent og skikkelig godt til kaffen.

Ingredienser Tørre ingredienser:

300 g Holli Mølle økologisk landhvete siktet mel
200 g økologisk brunt sukker
2 ts bakepulver
1 ts kanel
1/2 ts ingefær (tørket)
1/2 ts muskatnøtt
1/2 ts salt

Våte ingredienser:
400 g gresskarmos (kokt og moset)
120 ml økologisk solsikkeolje eller kokosolje
2 økologiske egg
120 ml økologisk plantemelk eller melk
1 ts vanilje ekstrakt

Tillegg:
150 g mørk økologisk sjokoladebiter (hakk en sjokoladeplate i småbiter)
Dette har du kanskje hjemme 400 g gresskarmos (kokt og moset)
2 økologiske egg
Slik gjør du

1. Forvarm ovnen til 190°C og forbered en 12-hulls muffinsform med muffinspapir eller smør formen inn.

2. Bland alle de tørre ingrediensene (mel, sukker, bakepulver, kanel, ingefær, muskatnøtt og salt) i en stor bolle.

3. I en annen bolle pisker du sammen gresskarmos, olje, egg, melk og vanilje til blandingen er jevn.

4. Hell de våte ingrediensene over de tørre og rør forsiktig sammen til det akkurat er blandet. Ikke rør for mye - det gjør muffinsene seige.

5. Rør inn sjokoladebitene forsiktig.

6. Fordel røren i muffinsformene - fyll ca 2/3 av hver form.

7. Dryss eventuelt litt gresskarfrø på toppen for ekstra crunch.

8. Stek i 18-22 minutter til en tannpirker som stikkes ned i midten kommer ut ren.

9. La avkjøles i formen i 5 minutter før du tar dem ut på rist.

Disse muffinsene blir saftige og fulle av høstsmak! De holder seg saftige i flere dager og kan også fryses.

Flere artikler

Marengs spøkelseskjeks - Kinsarvik Naturkost
BØØ! Disse spøkelseskjeksene i marengs er både søte og skumle – og garantert et høydepunkt på Halloween-festen! Sprø på utsiden, myke inni og farlig gode.