Veganske middagstips - Kinsarvik Naturkost

Veganske middagstips

Stadig flere og flere er mer og mer opptatt over hvor maten deres kommer fra, og hvilke konsekvenser kostholdet deres har for dyr, klima, miljø, ressurser og egen helse. Å gå over til et vegansk eller vegetarisk kosthold er blitt mer og mer vanlig. Det er gjort en rekke studier på veganske kosthold og hvilke helsefordeler det gir. Her får du masse gode veganske middagstips.

Vegansk

Spirulina er en blågrønn alge som vanligvis konsumeres i pulverform eller pilleform og omtales ofte som naturens alt-i-ett. Den sjøgrønne fargen kommer av naturlig innhold av klorofyll (grønn) og fyocyanin (blå). Spirulina er full av vitaminer som A, C, E og B, samt en rekke mineraler som kalsium, magnesium, sink og selen.

Det skal ha stor innvirkning på blodsukkeret og immunforsvaret da den er rik på krom som bidrar til å opprettholde normalt blodsukkernivå og vitamin A som bidrar til et normalt immunforsvar og vedlikeholder hud og slimhinner. Algen er god for energinivået da den inneholder, blant annet jern og B-vitaminene riboflavin, niacin og B6 som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.

Gojibær er en av de mest populære supermatvarene, nettopp på grunn av dets høye innhold av vitaminer og mineraler. Gojibær vokser på en løvfellende busk som kalles bukketorn. Dette bæret inneholder mer vitamin C enn appelsin, og tre ganger så mye jern som spinat. I tradisjonell kinesisk medisin har gojibær blitt brukt for å stryke kroppen. Gojibær skal også hjelpe på søtsug og redusere sultfølelsen. Her finner du to sunne oppskrifter med gojibær.

Hampfrø finnes både med og uten skall. Hampfrø uten skall har en mildere og mer fremtredende nøttesmak enn med skall. Produktet er lett å bruke og er svært rik på protein. Frøene inneholder alle de 20 aminosyrene inkludert de 9 essensielle som kroppen ikke kan produsere selv. I tillegg til å være proppfulle av næringsttoffer er hampfrø naturlig glutenfrie og økologiske.

Prøv sunne og friske oppskrifter med hampfrø!

Mange helseeksperter og helsekostforhandlere lovpriser kokosoljen. Kokosoljen tilfører huden fuktighet, og opprettholder balansen i huden og gjør den myk og fleksibel. Den er også en ingrediens som blir brukt hyppig i matlaging. Kokosolje inneholder en stor del såkalte mettede fettsyrer som kalles MCT.

Flere artikler

Alt du må vite om supermat - Kinsarvik Naturkost
Ofte når vi hører ordet supermat snakker vi ofte om mat med en spesielt høy konsentrasjon av forskjellige næringsstoffer. Kanskje du tenker på alger eller kosttilskudd, men et sunt forhold er mye mer enn spirulina, hampfrø eller gojibær. Og en matvare kan ikke erstatte et variert kosthold. De fleste matvarene som kategoriseres som supermat kan du enkelt finne i en vanlig matbutikk. Her kan du lese om supermat og finne sunne og friske oppskrifter.
Proteinguide: Alt du må vite om proteinpulver - Kinsarvik Naturkost
Proteinpulver er et populært treningstilskudd blant dem som trener styrke. Pulveret blandes vanligvis ut med vann eller melk, og inntas gjerne før eller etter trening. Proteiner er kjent som kroppens byggesteiner, og er helt nødvendige for en rekke biologiske prosesser. På samme måte som molekyler er bygget opp av flere atomer, er proteiner bygget opp av flere aminosyrer.