Tradisjonell tranebærkake - Kinsarvik Naturkost

Tradisjonell tranebærkake

Middels
60 minutter
6 porsjoner
Ingredienser 200 g smør
200 g sukker
3 egg
1 ts revet appelsinskall
125g Doves Farm Self Raising White Flour
100 g knuste mandler
3 ss appelsinjuice
150 g tranebær
Slik gjør du

Kakebunn:<br><br>1. Forvarm stekeovnen til 180 °C og gni litt smør rundt innsiden av en 18 cm rund kakeform med løs bunn, eller sett inn et bakepapir.

Tranebær appelsin topping:<br><br>1. Del de tørkede tranebærene i terninger, skrell appelsinen, press appelsinjuicen og legg disse til sides. <br><br>2. Sil melis i en bolle og kutt smøret i små terninger.<br><br>3. Ha smørterningene i en miksebolle eller kjøkkenmikser og kjør til det er lett og glatt. Fortsett å piske, tilsett melis en skje om gangen.<br><br>4. Tilsett malte mandler og appelsinjuice og rør sammen.<br><br>5. Fordel toppingen over toppen og sidene av den kalde kaken. <br><br>6. Dryss terninger av tranebær og appelsinskall over toppen.

Flere artikler