Ristet pita med avokado-dip, kikerter og blomkål - Kinsarvik Naturkost

Ristet pita med avokado-dip, kikerter og blomkål

Enkel
45 minutter
4 porsjoner
Rask og sunn vegetarpita med avokadodip, krydrede kikerter og blomkål. Prøv den i dag!
Ingredienser 1 ss olivenolje
1/2 ts salt
1 ts spisskummen
En klype pepper
200 g kikerter
1 ts chilipulver
1 ts garam masala
Pitabrød
Ferskvarer 1 avokado
1 ss vann
1 - 2 hvitløksfedd
En håndfull fersk koriander
Saften fra 1/2 lime
2 buketter blomkål
Gresk yoghurt
Slik gjør du

1.Forvarm ovnen til 250 grader.

2. Klapp blomkålen og kikertene tørre med et kjøkkenhåndkle. Legg dem utover et stekebrett på bakepapir. Hell over litt olje og dryss over krydder. Rist for å blande alt og sett dem i ovnen i 15-20 minutter før du rister ytterligere og steker dem i 15-20 minutter til. Blomkålen og kikertene skal være gyldenbrune. 

3. Mens grønnsakene står i ovnen, lag avokado dip ved å blande alle ingrediensene og bruk en stavmikser for å få en fin konsistens. 

4. Legg fire pitabrød utover og ha en en spiseskje med avokado dip på hvert brød. Legg på de ristede grønnsakene og topp det hele med litt ekstra salt og pepper, koriander og en skje med gresk yoghurt. 

Flere artikler

Rå karamell iskrem - Kinsarvik Naturkost
Opp med hånden de som liker karamell? Denne godsaken er både raw og melkefri, en iskrem du kan kose deg med uten dårlig samvittighet.
Kokos-smoothie - Kinsarvik Naturkost
Lag en forfriskende, mettende og nærende smoothie. Denne friske smoothien med mango, ananas og kokosolje er topp til frokost eller lunsj.