Krydret gresskar- og gulrotsuppe smaker fantastisk nå på høsten. Varm deg opp på kalde, våte dager med en stor skål hjemmelaget vegansk suppe. En favoritt blant store og små!
Ingredienser
2 ss olivenolje
1/2 ts malt koriander
1/2 ts spisskummen
1/4 ts gurkemeie
1/4 ts malt muskatnøtt
1/4 ts chilipulver
En klype malt kardemomme
1 liter buljong
Dette har du kanskje hjemme
1/2 ts paprika
Ferskvarer
1 stor løk
1 kg gresskar - skrelt og i terninger
600 g (ca. 6 middels) gulrøtter - skrelt og i terninger
3 fedd hvitløk
1 tommers fersk ingefær - revet
Neve hakket fersk timian
Salt og pepper
En skvett med melk/fløte (valgfritt)
Slik gjør du
1. Varm olivenolje i en stor gryte og ha i løken. La den steke til den er blitt myk og gyldenbrun, dette tar 5 - 10 minutter.
2.Ha i gresskar- og gulrotterninger, hakket hvitløk og revet ingefær. Surr i noen minutter og rør ofte.
3.Tilsett krydder og kok i ett minutt til.
4.Ha i buljong, litt salt og pepper. Sett på lokk og la det småkoke i 20-30 minutter. Rør av og til.
5.Når grønnsakene er myke, kjører du blandingen med en stavmikser (eller i en blender) til du får ønsket konsistens.
6. Ha i en skvett melk eller fløte (om ønskelig). Smak og ha i mer krydder om det trengs.
7.Server med brød, solsikkefrø, litt fløte, urter og krydder. Rester kan oppbevares i kjøleskapet i opptil 4 dager eller fryses.