Populariteten rundt matcha har skutt i været de siste årene. Selv om den hovedsakelig drikkes som te, gjør smaken til matcha seg utrolig godt i både mat, dessert og godteri. For å ikke snakke om den unike ernæringsprofilen. Her kan du lese alt om matcha.
- Hva er matcha?
Matcha ble opprinnelig brukt som en tradisjonell seremoni- te i Japan og tilhører kjernen i den tradisjonelle japanske kulturen. Matcha kommer fra finmalt puler av bladene fra grønn- te busker. Men høstingen av matcha foregår litt annerledes enn vanlig grønn- te. 20-30 dager før innhøstingen blir bladene tildekket med mørke presenninger. Det er slik den intens grønnfargen og den søtaktige smaken blir til.
Matcha er rik på blant annet antioksidanter og naturlig koffein. Antioksidanter hjelper oss å bekjempe de negative effektene av UV- stråling. Dette er med på å gi oss et yngre utseende, og forebygger en rekke livstruende sykdommer. Den største fordelene ved matcha er at det inneholder 5 ganger så mye antioksidanter som noen annen mat. Matcha har også en høy konsentrasjon av klorofyll, klorofyll er en utmerket oksygenbærer og hjelper kroppen med å helbrede seg selv. Klorofyll har en rensende og desinfiserende effekt og bidrar til avsyring av miljøet rundt kroppscellene.
- Pulverform eller teposer?
Det fins uendelige mange matcha produkter på markedet. Her får du våre favoritter.
Matcha i pulverform
Matcha i teposer
- Hva med en deilig smoothie- bowl til frokost? Få en energiboost tidlig på morningen!
- Matcha til frokost?
- Tips til deilig matcha snacks!