Hjemmelaget glutenfri tortillalefser - Kinsarvik Naturkost

Hjemmelaget glutenfri tortillalefser

Middels
45 minutter
12 porsjoner
Det blir ikke fredag uten taco! Her får du en enkel velsmakende oppskrift på glutenfrie tortillalefser. Lag gjerne en ekstra porsjon og frys ned eller oppbevar i en lufttett pose i noen dager. Varm opp igjen i en panne og fyll med alt du ønsker!
Ingredienser 170 g glutenfri mel
50 g rismel
1 ts xantangummi
1/2 ts bakepulver
1/2 ts salt
2 ss olivenolje
100 - 150 ml kaldt vann
Slik gjør du

1. Ha de tørre ingrediensene i en skål og tilsett olje og 100 ml kaldt vann.

2. Bland sammen til du får en tørr deig. Ha i 1 ss vann om gangen etter behov til du har en deig som holder seg sammen. Du vil ikke ha en deig som er for våt.

3. Dryss mel på benkeplaten og rull deigen i en ball. Her har du mulighet til å tilsette litt mer vann eller mel om behov. Du ønsker at deigen er lett å jobbe med.

4. Varm opp en stekepanne over middels varme. En støpejernspanne fungerer bedre enn en non stick stekepanne da disse ikke blir varm nok.

5. Rull ut deigen til 12 baller eller bruk en tortillapresse.

6. Form lefser i ønsket tykkelse.

7. Øk temperaturen på stekepannen til medium-høy og legg tortillaen i pannen. Stek i cirka 3 minutter til den er gyllenbrun.

8. Form neste lefse mens du venter.

9. Flipp tortillaen og stek i et minutt på andre siden.

10. Legg lefsen på en tallerken og dekk til med et kjøkkenhåndkle.

11. Gjenta til du har cirka 12 tortillalefser.

Flere artikler

Lavkarbo hamburgerbrød - Kinsarvik Naturkost
Her får du en superdigg oppskrift på lavkarbo hamburgerbrød. Brødene er myke og har en vanlig brødkonsistens. Perfekt på en varm sommerdag med en saftig karbonade, frisk salat og deilig dressing!
Saftig glutenfri sjokoladekake - Kinsarvik Naturkost
En supersaftig glutenfri sjokoladekake som er enkel å lage! Perfekt til barnebesøk eller bursdag, eller når du har lyst på noe godt. Topp med ferske bær eller hva med noen fargerike sjokoladelinser?